Wielkanoc to czas jaj - to one wiodą prym, reszta to rzecz gustu Na wielkanocnym stole Zygmunta Starego był wędzony jeleń, w menu pana Henryka z Żywca jest jajecznica i jajko w majonezie - na przestrzeni wieków świąteczny jadłospis Polaków zmienił się diametralnie. Zobacz więcej na temat: Wielkanoc
Naukowcy z Wrocławia udoskonalili kurze jajko Nowej generacji jajka została wzbogacona o, między innymi, witaminy i kwasy tłuszczowe omega 3. Zobacz więcej na temat: NAUKA Wielkanoc Wrocław zdrowie
Pisanki znano już w czasach Cesarstwa Rzymskiego Pisanki, kraszanki, święconki, skrobanki, czy drapanki… Zdobione jajka w wielkanocnych koszykach mają symbolizować rodzącą się do życia przyrodę i nadzieję wynikająca ze zmartwychwstania Chrystusa. Zobacz więcej na temat: Wielkanoc
Co należy jeść na śniadanie w mroźne dni? Mamy dobrą informację dla łasuchów: zimą nie musimy się specjalnie przejmować ilością i tłustością pokarmów, które spożywamy, ponieważ nasz organizm spala energię w szybszym tempie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Europa Kamil Jasieński śniadanie tosty
Tym na estradzie Dlaczego dżdżownice wychodzą na asfalt? lub Ile można zjeść na czczo jajek na twardo? Między innymi takie pytania padają w ostatnim spektaklu autorstwa Stanisława Tyma, którego premiera, w miniony weekend,odbyła się w Teatrze Polonia. Jak to zawsze bywa w scenariuszach autora "Rysia" ironia i humor stanowią jedynie przykrywkę dla poważnego komentarza dotyczącego naszej codzienności. Zobacz więcej na temat: Stanisław Tym TEATR Warszawa Chiny