Jedzenie przyszłości. Jak będzie wyglądało? W Czwórce wraz z Martą Zinkiewicz przenosimy się w przyszłość i sprawdzamy, jak będą wyglądały w roku 2030 kwestie związane z jedzeniem. O tym, co pojawi się na naszych stołach, opowiadają Magdalena Malutko z agencji "Od kuchni" oraz Radosław Bogusz z SGGW. Zobacz więcej na temat: Czwórka jedzenie klimat Marta Zinkiewicz żywność owady Prawie lato POP-UP Czwórki
Ultranowoczesne laboratorium pomoże m.in. w walce ze smogiem i w budownictwie wysokościowym Politechnika Krakowska otworzyła Laboratorium Aerodynamiki Środowiskowej. To najnowocześniejsze na świecie centrum badań związane m.in. z budownictwem wysokościowym i polityką antysmogową. Pozwala także badać potencjalne obciążenia powierzchni spowodowane ekstremalnymi warunkami pogodowymi. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA Politechnika Krakowska NAUKA aerodynamika badania smog wiatr budownictwo deszcz Witold Lazar Trójka