Przepis na makaron z borowikami i krewetkami Borowiki, krewetki, natka pietruszki, makaron pappardelle... Brzmi pysznie? Bo jest pyszne! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przednówkowa kasza jaglana z kurkumą Przednówek, czyli czas przed nowymi zbiorami. To rzadko dziś używane słowo, a przecież właśnie jesteśmy na przednówku. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Biegaczu, co masz na talerzu? Sezon biegowy powoli można uznawać za otwarty. A żeby biegało się dobrze i zdrowo, warto zadbać też o odpowiednie odżywianie. Zobacz więcej na temat: bieganie Katarzyna Pruchnicka SPORT Trójka
Przepis na schab w sosie pomarańczowym Cytrusy wspaniale sprawdzają się jako składnik dań mięsnych. Przepis na jedno z nich zdradza słuchaczom Trójki Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Wiosenne grzyby - znakomite w kuchni Nieśmiało wyrastają już w lasach i wspaniale nadają się do aromatycznych dań. Katarzyna Pruchnicka zaprasza na pierwsze marcowe spacery po lecie. Koniecznie - z koszykiem w ręku. Zobacz więcej na temat: grzyby Katarzyna Pruchnicka Trójka
Karob, czyli kakao dla alergików Karob, inaczej chleb świętojański, jest doskonałym zamiennikiem kakao i sprawdza się w kuchni polecanej dla alergików. Zobacz więcej na temat: alergia dieta Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przepis na pasternak w miodzie Podobny do pietruszki, ale delikatniejszy, o słodkim smaku - oto zapomniany w naszych kuchniach pasternak. A szkoda! Przyda się i do szlachetnej kremowej zupy i do deseru. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Grecki smak na polskim stole. Przepis na musakę W kolejnym odcinku audycji "A nuż, widelec" poznajemy przepis na sycące greckie danie. To doskonała propozycja dla mięsożerców lubiących bakłażany. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Sos aioli, czyli czosnek w roli głównej Ze względu na swój zapach czosnek jest albo uwielbiany, albo nienawidzony. Dla wszystkich, którzy od niego stronią, mamy całkiem ciekawą propozycję kulinarną. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Wraca moda na zapomniane warzywa Od 4-5 lat bardzo modne są stare zapomniane warzywa, znane z dawnej polskiej kuchni - pasternak, jarmuż, skorzonera i topinambur. Tym razem - w roli głównej topinambur. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Kaszanka z grillowaną pomarańczą - przepis - Owoce są świetnym przyjacielem kaszanki - na przykład grillowane ananasy czy pomarańcze - przekonuje Monika Pędzikiewicz, pasjonatka gotowania. Zobacz więcej na temat: kaszanka Katarzyna Pruchnicka Trójka
Pączki z mięsem? Pączki, którymi się zajadamy, mają różane nadzienie, są posypane skórką pomarańczową i polane lukrem. Mało kto wie, że można je faszerować mięsem. Zobacz więcej na temat: Izabela Woźniak Trójka
Przepis na najlepsze pączki Najważniejszy jest proces smażenia. - Odradzam olej rzepakowy, lepiej użyć smalcu, lub łoju wołowego. Pączki nabiorą w nim tradycyjnego smaku - mówił w Jedynce Piotr Bruś-Klepacki. Zobacz więcej na temat: Bogdan Sawicki kuchnia polska kulinaria zdrowie
Jak zdrowo zastąpić masło czekoladowe? Książka "Mama alergika gotuje" to zbiór przepisów bez mleka, jajek, orzechów, soi, kakao, miodu, selera i bez glutenu. Co ważne, Katarzyna Jankowska zebrała w niej przepisy na ulubione dania najmłodszych. Zobacz więcej na temat: alergia dzieci Katarzyna Pruchnicka Trójka
Parfait, czyli deser idealny Parfait to inaczej domowe lody, których podstawą są ubite z cukrem żółtka i ubita śmietana. Wachlarz dodatków jest nieograniczony: czekolada, wafelki, owoce... Zobacz więcej na temat: desery Katarzyna Pruchnicka Trójka
Jak przygotować idealny stek? Sekretem jest wysokiej jakości mięso i odpowiednie jego przechowanie. - A wtedy już tylko sól, pieprz, rozmaryn i niczego więcej nie potrzeba - mówił w Trójce Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego jajawkuchni.pl. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Jarmuż najlepszy jest zimą. Oto przepisy Chipsy jarmużowe, gulasz z jarmużu, pesto czy gołąbki - oto pomysły, które warto wypróbować korzystając z jarmużu - zielonego warzywa o pięknych, karbowanych liściach. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa
Morelowo-szałwiowa konfitura do mięs Indyjski chutney morelowo-szałwiowy doskonale pasuje do białego mięsa i wieprzowiny. Jest bardzo odświeżający i aromatyczny. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka