Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Tarta ze szparagami, a może z kaszą? Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka szparagi Trójka
Europejskie smaki w naszej kuchni Belgijska cykoria i hiszpańska ryba były bohaterkami kolejnego odcinka kulinarnego cyklu Katarzyny Pruchnickiej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Zdrowe pasty na bazie twarogu Mogą być przekąską lub głównym składnikiem śniadania. Warto jeść je często, bo są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, których zazwyczaj brakuje w naszej diecie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Trufle - arystokracja wśród grzybów Wyglądają zupełnie niepozornie, jak chropowate kamyki. Bywają białe lub czarne. Rosną płytko pod ziemią, a ich najlepszymi poszukiwaczami są świnie. Mowa oczywiście o truflach. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
W poszukiwaniu skarbów polskiej kuchni Gdy odwiedzamy inne kraje, chętnie próbujemy lokalnych przysmaków i specjałów. Warto robić to samo podczas podróżowania po Polsce. Jest wiele do okrycia! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka żywność
Słodkie i zdrowe życie bez cukru - Unikanie cukru rafinowanego wymaga wysiłku i jest trudne, ale zdecydowanie namawiam do tego - mówiła w Trójce Bogusława Matuszewska. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie
Brownie z białej czekolady, czyli blondie (przepis) Słodkie, lekko waniliowe, z wyraźnym smakiem białej czekolady... Oto blondie. - To ciasto rozpływa się w ustach, a przepis na nie jest banalnie prosty - mówi Paulina Hyła z Bistro Palce lizać. Zobacz więcej na temat: desery Katarzyna Pruchnicka Trójka
Sałata na ciepło - przepis na danie nietuzinkowe Tym razem zielono nie tylko na talerzu, ale również na patelni. Okazuje się, że sałaty wspaniale zachowują się w daniach na ciepło. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przepis na pysznego burak-burgera - To jest połączenie smaków. Wygląda jak mięso, a smak ma burgerowo-słodkawy - tłumaczy Urszula Gronowska, współwłaścicielka baru wegańskiego "W gruncie rzeczy". Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Przepis na mus z jesiotra z sosem z białej czekolady Biała czekolada jako dodatek do wytrwanych i niesłodkich dań? Jak najbardziej! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Greckie przepisy Joanny Chacińskiej Wokalistka zespołu Bisquit z każdej podróży przywozi nowe kulinarne i muzyczne odkrycia. Z ich połączenia powstaje wydawnictwo "Appetit". Zobacz więcej na temat: Grecja kuchnia grecka MUZYKA zdjęcia
Wytrawny przysmak prosto od... kozy Kozie mleko i ser mają wyrazisty, nieco cierpki smak i aromat, przez co nadają charakter wielu daniom. - Ser można dodać do ravioli albo sałatki z figami - podsuwa pomysły Monika Pęcikiewicz, reżyserka teatralna i właścicielka restauracji Rozbrat 20. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria nabiał sałatki
Przepis na carpaccio i winegret na bazie cytrusów - Ten sos tak "podkręci" smak zwykłej sałaty, że wszyscy będą pytać, czego do niej dodaliśmy - mówi restauratorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska kulinaria sałatki
Jak przygotować kaszankę? Ostatnimi czasy wracają do łask zapomniane potrawy. Jedną z nich jest kaszanka, którą warto obsadzić w obiadowej roli głównej. Zobacz więcej na temat: kaszanka Katarzyna Pruchnicka Trójka
Kuchnia oszczędna według Marty Gessler Po świątecznych frykasach czas na zupę cytrynową - dla orzeźwienia. Dodatkowo, taka zupa pozwoli nam wykorzystać to co w lodówce zostało z Wielkanocy. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zupy
Mazurek - słodki król wielkanocnego stołu - Mazurek powinien spełniać kilka podstawowych warunków. Musi być bardzo słodki, pięknie zdobiony i podany na wielkanocnym stole - stwierdza Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka Wielkanoc
Śniadanie wielkanocne: jajka smażone w bułce - Jedną z rzeczy, którą lubię i którą je się tylko raz do roku, są jajka smażone w bułce tartej - mówi Agata Wojda, szefowa kuchni w restauracji "Opasły Tom". Zobacz więcej na temat: jajka faszerowane Katarzyna Pruchnicka Trójka Wielkanoc