„B” jak bób O różnych sposobach jedzenia bobu opowie nam dziennikarka kulinarna Olga Głębicka. Zobacz więcej na temat: kulinaria przepisy dla dzieci bób
„Cz” jak czekolada Dziś w Smak na tak obudzimy zmysły wszystkich czekołasuchów. Zobacz więcej na temat: dzieci czekolada deser czekoladowy truskawki w czekoladzie przepisy dla dzieci
„H” jak herbata W „Smak na tak” przygotujemy pyszną herbatkę jabłkową. Zobacz więcej na temat: dzieci herbatka owocowa przepisy dla dzieci gotowanie
„Cz" jak czereśnie Kilka pomysłów na to co wyczarować z czereśni, zdradzi nam dziennikarka kulinarna Olga Głębicka. Zobacz więcej na temat: kulinaria przepisy dla dzieci czereśnie
Polska kuchnia to więcej niż pierogi Przewodniczka kulinarna Magda Gendźwił przekonywała w Trójce, że pod względem kulinarnym mamy się czym chwalić przed obcokrajowcami. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy dla dzieci Trójka
Tost z niespodzianką W „Smak na tak" zamienimy zwykły tost na tost z niespodzianką. Zobacz więcej na temat: przepisy dla dzieci tosty kulinaria
Ziemniaczane łódeczki W dzisiejszym odcinku dowiemy się jak przygotować łódeczki ziemniaczane, nadziewane twarożkowym farszem. Zobacz więcej na temat: ziemniaki przepisy dla dzieci
„S” jak szpinak W „Smak na tak" poznamy prosty przepis na szpinak z serem feta. Zobacz więcej na temat: szpinak przepisy dla dzieci
„Z” jak ziemniak W dzisiejszym odcinku zdradzimy przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie sałatka ziemniaczana ziemniaki przepisy dla dzieci
„A” jak arbuz W „Smak na tak" poznamy przepis na orzeźwiający arbuzowy koktajl, idealny na letnie upały. Zobacz więcej na temat: arbuz arbuzowy koktajl kulinaria przepisy dla dzieci
Przepisy - zaproszenie do eksperymentów W dniach 24-26 lipca w Warszawie odbędą się 3. Targi Książki Kulinarnej. O imprezie opowiada w Trójce jej organizatorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka targi Trójka żywność
Proste i nietypowe przepisy na dania z bobem - Gdy zostanie nam trochę ugotowanego bobu, możemy go obrać i wykorzystać do różnych dań - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka i podaje w audycji kilka wartych uwagi przepisów. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa zdrowie żywność
Kwiaty cukinii - lekkie warzywne delicje - Kwiaty cukinii najlepiej kupować o świcie, można je potem smażyć w delikatnym naleśnikowym cieście - zachęca Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Jajecznica i parmezan w wersji wegańskiej Pomysł na pyszne śniadanie? Jajko na miękko, jajecznica albo omlet. Posiłkami przyrządzonymi na bazie dań zajadają się wszyscy. Także… weganie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie
Kushi, czyli polskie sushi z… kaszy Goście Trójki udowadniają, że kaszę mogą polubić nawet osoby, które dotąd zupełnie nie były do niej przekonane. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Tarta ze szparagami, a może z kaszą? Tarta to danie wytrawne bądź deser, którego podstawą jest kruche, francuskie a czasami nawet drożdżowe ciasto. Nadzienie jest zupełnie dowolne, co udowadniamy w audycji. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka szparagi Trójka
Europejskie smaki w naszej kuchni Belgijska cykoria i hiszpańska ryba były bohaterkami kolejnego odcinka kulinarnego cyklu Katarzyny Pruchnickiej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność
Zdrowe pasty na bazie twarogu Mogą być przekąską lub głównym składnikiem śniadania. Warto jeść je często, bo są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, których zazwyczaj brakuje w naszej diecie. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka zdrowie żywność