Zdaniem znanego z telewizji kucharza, jeśli chcemy tworzyć bardzo dobre dania za niewielkie pieniądze, powinniśmy sięgnąć do kuchni z południa Włoch.
- To kuchnia biednych ludzi, która opanowała do perfekcji kilka składników. Wystarczy mieć spaghetti, oliwę, kawałek sera, kilka papryczek i garść pomidorków koktajlowych - i z tego można przyrządzić przyzwoite danie - zapewnia Makłowicz.
Podaje też przepis na ekonomiczną wersję anchois i wspomina swoje licealne lata, które przypadły na czasy PRL. Makłowicz właśnie wtedy zaczął fascynować się kuchnią, ale ogromnym problemem był brak produktów w sklepach.
***
Tytuł audycji: Absolutnie niepoważni
Prowadzą: Mateusz Tomaszuk, Jan Kruczkowsk
Gość: Robert Makłowicz (kucharz, podróżnik, dziennikarz, krytyk kulinarny)
Data emisji: 2.04.2015
Godzina emisji: 11.00
mg/kd