Suwała, Baron i ich kulinarne propozycje

Ostatnia aktualizacja: 21.11.2015 10:00
Na przekór wegańskim trendom do studia zaprosiliśmy Piotra Barona i Adama Suwałę - autorów prawdziwie męskiej książki kucharskiej.
Sałatka z ośmiornicą zaliczana jest do wykwintnych dań
Sałatka z ośmiornicą zaliczana jest do wykwintnych dańFoto: Pixabay (Domena publiczna)

W publikacji "Suwała, Baron i inni" można znaleźć przepisy na takie przysmaki, jak ozory wołowe z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy i pieczone uszy wieprzowe. To właśnie te dania zaproponujemy słuchaczom na niedzielny obiad. Zaserwujemy też internetowe nowinki oraz opowieści z życia gwiazd i gwiazdeczek.

***

Na "Tędy po trendy" zapraszamy w niedzielę (22.11) w godz. 9.00-11.00. Audycję poprowadzą Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński.

mg/kul

Czytaj także

Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2015 12:50
Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Vloger Piotr Ogiński: gotowanie to ciężka praca

Ostatnia aktualizacja: 06.10.2015 11:30
Piotr od 10 lat prowadzi popularny videoblog "Kocham gotować", na swoim koncie ma też udział w dwóch kulinarnych programach typu talent show. Do studia Czwórki przyniósł... patelnię!
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia Azerbejdżanu - nieodkryty skarb

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2015 18:15
Kuchnia turecka, bałkańska, hinduska lub japońska - pewnie wiele osób mogłoby co nieco o nich powiedzieć. A kuchnia azerska?
rozwiń zwiń