Kuchnia polska a chińska. Azjaci lubią schabowe?

Ostatnia aktualizacja: 21.05.2016 10:50
Do Czwórkowego studia zajrzy Magdalena Tomaszewska-Bolałek, orientalistka, badaczka kultury żywieniowej.
Jak sprawdziłaby się kuchnia polsko-chińska?
Jak sprawdziłaby się kuchnia polsko-chińska?Foto: Glow Images/East News

W pierwszej godzinie audycji razem z Gosią Kucińską, architektką, współautorką projektu "Dachologia. Podniebne Miasto", przyjrzymy się polskim i europejskim dachom. Jak są wykorzystywane? Jaki jest ich potencjał?

Po godzinie 10.00 w wydanej niedawno w Chinach, Japonii i Korei Południowej książce "Polish Culinary Paths" Magdalena stara się odpowiedzieć na pytanie, jak smakuje Polska. Dzięki tej książce czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także popularne składniki oraz produkty. Czy Azja polubi kuchnię polską?

***

Na "Tędy po trendy" zapraszamy w niedzielę (22.05) w godz. 9.00-11.00. Audycje poprowadzą Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński.

kd/kul

Czytaj także

Wyprawa do Japonii. "To zupełnie inny świat"

Ostatnia aktualizacja: 15.12.2015 16:22
- Przyroda, kuchnia, kultura, a przede wszystkim ludzie - każdy z tych elementów różni Japonię od naszego kraju - mówi studentka i podróżniczka Dominika Markiewicz.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Menu neolitu. Sztuka przetrwania bez dietetyków

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 14:08
W audycji "Nawiedzeni" wsiedliśmy w spożywczy wehikuł czasu i przenieśliśmy się tysiące lat w przeszłość, by zajrzeć do garnka prehistorycznych ludzi.
rozwiń zwiń