Wrocław. Kulinarna twarz miasta

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2015 09:59
Gośćmi "Tędy po Trendy" będą Agnieszka Szydziak i Aneta Podemska - pomysłodawczynie Kulinarnego Biura Podróży "Still Hungry".
Wrocław. Kulinarna twarz miasta
Foto: Pixabay.com/Public domain

Projekt jest pomysłem promującym Wrocław i jego kulinarne możliwości. "Wiecznie Głodne Wrocławianki" Agnieszka i Aneta śledzą lokalne trendy kulinarne i opracowują tematy wycieczek po wrocławskich jadłodajniach.

Opowiedzą o tym, jak jada się na Dolnym Śląsku, co jest modne i jakimi przysmakami Wrocław przyciąga turystów. W audycji nie zabraknie też ciekawostek, zaproszeń na weekendowe imprezy muzyczne i konkursu "Kawałek Kawałka".

***

Na "Tędy po trendy" zapraszamy w sobotę (12.12) w godz. 9.00-11.00. Audycję poprowadzą Aleksandra Jasińska i Kamil Jasieński.

kd

Czytaj także

Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków

Ostatnia aktualizacja: 13.08.2015 12:50
Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ekonomia i spryt w kuchni według Jana Kuronia

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2015 12:45
Najstarszy syn znanego kucharza Macieja Kuronia wydał właśnie książkę pt. "Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia". Podpowiada w niej, jak gotować zdrowo, smacznie i tanio.
rozwiń zwiń