Jak przyrządzić pyszną kutię?
Kupując rybę, powinniśmy się jej się dokładnie przyjrzeć. - Zwracamy uwagę, czy skrzela są kolorowe i czy karp nie ma zamglonych oczu - wyjaśnia Marcin Kuc. - Ważny jest też zapach. Ryba nie może śmierdzieć rybą.
Kolejny etap to filetowanie. - Musimy wywalić wszystkie ości, a to znaczy, że czeka nas zabawa nożem i pęsetą - radzi znany youtuber. - Dodajemy startą skórkę z cytryny, tymianek, ewentualnie troszkę kminu rzymskiego i smażymy na maśle.
Gość Czwórki podaje też przepis na wigilijny barszcz i zdradza, gdzie sam robi zakupy i dlaczego nie kupuje ziół w supermarketach.
***
Tytuł audycji: Audycja nr 1
Prowadzą: Mariusz Infulecki, Michał Migała
Gość: Marcin Kuc (youtuber, kanał "Jaja w kuchni")
Data emisji: 24.12.2015
Godzina emisji: 8.00
kul/mk