Wbrew pozorom nie jest to trudne. - Niezbyt dobrze wspominam robienie przetworów z dzieciństwa. Stanie nad sokownikiem, buchająca para, zakręcanie gorących słoików... na szczęście te czasy już minęły - przekonywała Jolanta Naklicka-Klesser, autorka książki "Zdrowe przetwory".
- W mojej książce pokazuję jak, w naprawdę szybki sposób można zrobić doskonałe weki. Dzielę się przepisami na śliwki z dodatkiem cynamonu, chutney z jabłek cebuli i czerwonego pieprzu, przecier pomidorowy czy ratatouille - wyliczała.
Czy przetwory rzeczywiście można przygotować szybko? Jak w słoiku sprawdza się egzotyka? Czy tradycyjne smaki da się odtworzyć w nowoczesnym wydaniu? O tym w nagraniu.
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Marta Hoppe
Gość: Jolanta Naklicka-Klesser (autorka książki "Zdrowe przetwory")
Data emisji: 31.08.2018
Godzina emisji: 14.07
ac/kul