Polskie Radio
Gabriela Skonieczna
20.12.2010
Rogaliki nie tylko na śniadanie
Rogaliki nadziewane serem z bakaliami można podać jako deser, ale i jako dodatek do śniadania. Można je też podjadać między posiłkami. Nadają się do tego doskonale.
Słodkie rogaliki seroweźr. KAMIS
Niezbędne składniki:
- 1 op. ciasta francuskiego
- 250 g mielonego białego sera
- 50 g rodzynek
- 2 łyżki migdałów w płatkach
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 1 jajo
- Przyprawa do sernika i mas serowych KAMIS
Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 40 minut
Ser wymieszać z bakaliami, cukrem, i przyprawą do sernika i mas serowych. Tak przygotowaną masę zawinąć w ciasto francuskie, formując rogaliki. Piec 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z gorącą konfiturą z malin lub wiśni.
Smacznego!
(gs)