Alain Passard, czyli jak być mistrzem kuchni

Ostatnia aktualizacja: 15.03.2019 19:34
W "Drodze przez mąkę" przedstawimy rozmowę z szefem paryskiej restauracji uhonorowanej trzema gwiazdkami Michelin.
Alain Passard, czyli jak być mistrzem kuchni
Foto: pixabay.com

Na Drogę przez mąkę w sobotę (16.03) w godz. 12.30-13.00 zaprasza Łukasz Modelski.

jp/bch

Zobacz więcej na temat: Francja kuchnia francuska
Czytaj także

Jak promować kraj jedzeniem?

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2019 14:53
O dyplomacji kulinarnej rozmawialiśmy z dr Magdaleną Tomaszewską-Bolałek z Uniwersytetu SWPS oraz Małgorzatą Mintą - dziennikarką i blogerką kulinarną.  
rozwiń zwiń
Czytaj także

Espresso w domu? Potrzeba dużo pieniędzy i czasu

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2019 12:00
- Wyjściowy domowy zestaw dla amatora espresso, złożony z młynka i ekspresu, to koszt na poziomie 6-8 tysięcy złotych. Górnej granicy nie ma - o specyfice robienia esencjonalnej kawy opowiadał w Dwójce fizyk Grzegorz Łucki.
rozwiń zwiń
Czytaj także

W kuchni dworskiej bóbr to postne danie

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2019 17:58
- Bóbr żyje w wodzie, można go było więc podciągnąć pod rybę. Podobnie kaczki i ptactwo, które pływa - tłumaczyła Monika Kucia obecność w postnym jadłospisie polskiej kuchni dworskiej dań z… bobra.
rozwiń zwiń