Nietypowe przepisy wielkanocne

Ostatnia aktualizacja: 28.03.2021 11:40
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o potrawach wielkanocnych. Naszymi gośćmi byli przyjaciele i współpracownicy Rafała Bernatowicza.
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock/JeniFoto

Posłuchaj
21:49 Dwójka Droga przez mąkę 28.03.2021.mp3 Nietypowe przepisy wielkanocne (Droga przez mąkę/Dwójka) 

Nietypowe przepisy na potrawy wielkanocne podają przyjaciele i współpracownicy ciężko chorego kucharza i fotografa żywności - Rafała Bernatowicza: Tomasz Prange-Barczyński, Kuba Janicki, Marcin Lorek i Przemek Błaszczyk. 

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 28.03.2021

Godzina emisji: 11.00​

Czytaj także

Żurek wielkanocny

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2019 15:00
Obok pisanek, babki i białej kiełbasy, to nieodłączny element wielkanocnego śniadania. Jego obecność w świątecznym menu jest mocno związana z polską tradycją. Opowiemy o tym, jak przygotować i podać wielkanocny żurek. Dodatkowo dowiemy się czym jest włoszczyzna oraz przypomnimy sobie, jak elegancko jadać zupę.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ptactwo, jaja i szafran - tradycje sprzed wieków na wielkanocnym stole

Ostatnia aktualizacja: 10.04.2020 13:00
Na naszych wielkanocnych stołach od wieków, a z pewnością od dziesięcioleci, pojawiają się te same wielkanocne potrawy: żurek, biała kiełbasa i tradycyjnie przygotowane jajka, oraz przeróżne wypieki. Jaka jest ich historia?
rozwiń zwiń