Literatura nurtu warzywnego na wiosnę

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2017 15:07
W "Drodze przez mąkę" książki kulinarne poświęcone głównie warzywom recenzowaliśmy wspólnie z blogerką Małgorzatą Mintą.
Audio
  • Literatura nurtu warzywnego na wiosnę (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock.com

Publikacje ocenialiśmy w skali od 1 do 10. Niektóre pozycje zaskoczyły prowadzącego audycję Łukasza Modelskiego i jego gościa, inne dzieła okazały się całkiem przewidywalne, w kilku zaś pojawiły się dość zastanawiające elementy...

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Minta (blogerka kulinarna)

Data emisji: 22.04.2017

Godzina emisji: 10.00

mc/bch

Czytaj także

Jeść czy nie jeść, czyli grzyby w polskich lasach

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2017 14:30
Gościem audycji była dr Marta Wrzosek, twórczyni i była prezes Polskiego Towarzystwa Mykologicznego, która odkryła przed nami tajniki dotyczące jadalnych i trujących grzybów.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Befsztyk i inne kulinarne mity Rolanda Barthes'a

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2017 18:00
– Befsztyk nawet dziś jest w centrum mitologii prawdziwej siły i męskości – mówiła tłumaczka literatury francuskiej Ewa Wieleżyńska, omawiając "Befsztyk i frytki" Rolanda Barthes'a.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia Bliskiego Wschodu leży w Europie

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2017 18:00
– Osobom z Zachodu te przepisy wydają się bliskowschodnie, ale mieszkańcom Bliskiego Wschodu już nie – mówiła Sabrina Ghayour, autorka książki "Sirocco. Wspaniałe smaki Bliskiego Wschodu".
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Wzór na smak". Spotkanie z Grzegorzem Łapanowskim

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2017 14:00
Z kucharzem i krytykiem kulinarnym rozmawialiśmy o jego książce, w której zdradza sekrety o łączeniu pozornie niepasujących do siebie smaków.
rozwiń zwiń