Co masz zjeść za sto lat, zjedz dziś

Ostatnia aktualizacja: 16.09.2017 18:31
O jedzeniu przyszłości w związku z wystawą "Food revolution 5.0" rozmawialiśmy z dziennikarzem gastronomicznym i blogerem Przemysławem Bociągą.
Audio
  • Co masz zjeść za sto lat, zjedz dziś (Droga przez mąkę/Dwójka)
Jeden z eksponatów pokazanych na wystawie Food revolution 5.0 - Edible Growth autorstwa Chlo Rutzerveld
Jeden z eksponatów pokazanych na wystawie "Food revolution 5.0" - "Edible Growth" autorstwa Chloé RutzerveldFoto: Chloé Rutzerveld/mat. pras.

Ekspozycja w Museum für Kunst und Gewerbe w Hamburgu potrwa jeszcze do 29 października.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Przemysław Bociąga (dziennikarz gastronomiczny)

Data emisji: 15.09.2017

Godzina emisji: 12.00

mc/bch

Czytaj także

Jak smakuje jedzenie podane na kartce?

Ostatnia aktualizacja: 05.03.2016 12:00
- Sam dotyk naczyń, sztućców, które dopasowują się do doznania smakowego, bardzo ciekawie wpływa na zmysły - mówiła w Dwójce Justyna Adamczyk, szefowa polskiego wydania przewodnika kulinarnego Gault&Millau.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jedzeniowe hity kuchni science fiction

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2016 13:00
- Pewne pomysły, które pojawiały się w filmach fantastycznych, są już obecne w naszych doświadczeniach żywnościowych - mówił w Dwójce Paweł Brylski, autor bloga Nowa Kuchnia Warszawska.
rozwiń zwiń
Czytaj także

2017. Rok, w którym kucharze odkryli ogień

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2017 14:00
– Wracamy do korzeni nie tylko w wyborze składników, lecz także w technikach, jakimi te składniki traktujemy – mówiła Małgorzata Minta, dziennikarka i blogerka kulinarna.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ryba gwarantowana. Łów tradycyjnie, jedz powoli

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2017 14:00
– To nie są ryby łowione przez wielkie statki, lecz przez małe wspólnoty rybackie, które z wielkim szacunkiem podchodzą do morza – mówiła dziennikarka Beata Majchrowska, autorka bloga "Pomału", która próbowała morskich smakołyków na majowych targach Slow Fish 2017 w Genui.
rozwiń zwiń