„B” jak buraki Dziś przygotujemy przekąskę, która jest tak samo smaczna na zimno, jak i na ciepło. Zobacz więcej na temat: buraki warzywa kulinaria Smak na tak
"S" jak sałatka owocowa Tym razem przyrządzamy danie według przepisu Weroniki. Zobacz więcej na temat: owoce sałatka owocowa Smak na tak
"Cz" jak czekolada (na gorąco) Nic tak nie poprawia humoru i nie rozgrzewa w chłodne jesienne dni, jak mała filiżanka gorącej czekolady! Zobacz więcej na temat: czekolada Smak na tak
Przysmaki tradycyjnej cieszyńskiej kuchni - Dziś smakujemy Cieszyn - zapowiada Katarzyna Pruchnicka na początku kolejnego odcinka audycji "A nuż, widelec". Zobacz więcej na temat: Cieszyn Katarzyna Pruchnicka Trójka
Makaron z pesto z surowej marchewki Magdalena Cielenga - Wiaterek przekonywała w Trójce, że zimę da się przeżyć bez warzyw sprowadzanych zza granicy. I to nawet będąc wegetarianinem. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
"Z" jak zapiekanka Zapiekanka kojarzy się z podłużną bułką przeciętą na pół, wypełnioną farszem z pieczarek, sera, polaną keczupem. Ale nasza zapiekanka to będzie prawdziwe danie! Zobacz więcej na temat: Smak na tak zapiekanki
"C" jak ciastka (owsiane) Każdy czasem lubi sobie przegryźć coś pysznego na podwieczorek. Coś pysznego i ...słodkiego. Zobacz więcej na temat: ciastka ciastka owsiane Smak na tak
"P" jak pigwa Chociaż wygląda niepozornie, pachnie wspaniale i jest źródłem wielu witamin. Warto zrobić z niej konfitury. Zobacz więcej na temat: owoce Smak na tak
Kimchi - azjatycka wersja kiszonej kapusty Kapusta pekińska, marchew, rzodkiewki, imbir, czosnek plus przyprawy - oto składniki potrzebne do przygotowania azjatyckiego przysmaku. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa zdrowe odżywianie
"R" jak ryż z warzywami Przepis na bardzo prosty i szybki obiad. Zobacz więcej na temat: ryż Smak na tak warzywa
Facet i kuchnia, czyli jak zaprzyjaźnić się z burakiem Wszystkie potrawy, których zdjęcia wraz z przepisami znajdziecie w tej książce powstały w kuchni Małgosi i Szymona. I przez nich zostały zjedzone. Na zdrowie! Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia kulinaria Małgorzata Raducha
"J" jak jogurtowy przekładaniec Doskonały na śniadanie, albo jako deser. Smaczny, pyszny i zdrowy. Zobacz więcej na temat: desery Smak na tak deser jogurtowy
Sekrety dobrze ukiszonej kapusty - Wszyscy wiemy, że kiszona kapusta jest potrzebna dla zachowania zdrowia i że nasz układ trawienny uwielbia dostawać dawki prebiotyków z tak przyrządzonej kapusty - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka warzywa zdrowe odżywianie
„D” jak deser z kaszy manny Dziś poznacie mannę z zupełnie innej, przesłodkiej strony! Zobacz więcej na temat: desery kasza manna kulinaria Smak na tak
„C” jak ciecierzyca Ciecierzyca, inaczej zwana cieciorką, to krewna grochu. Jest zdrowa i pyszna. Zobacz więcej na temat: sałatki Smak na tak ciecierzyca rośliny strączkowe
"J" jak jarmuż Jarmuż to taka „kapusta bez głowy”. Jest ciemnozielony i „potargany”. Zobacz więcej na temat: jarmuż Smak na tak warzywa
Maia Sobczak - kobieta, która kuma kaszę Autorka bloga i książki "Qmam kasze" przekonuje, że dobre jedzenie kojarzy jej się z pozytywnymi emocjami: miłością i bezpieczeństwem, a gotowanie pozwala jej wrócić myślami do czasów dzieciństwa. Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka Karina Terzoni kasza jaglana Katarzyna Dydo kulinaria żywność
"J" jak jesienna owsianka śliwkowo-orzechowa Płatki owsiane, to podobno najzdrowszy pokarm świata. Zobacz więcej na temat: owsianka Smak na tak śniadanie