Jurek Sobieniak W gotowaniu liczy się "teatr potrawy". Gdy wychodzimy gdzieś na obiad czy kolację, fajnie jest zjeść je inaczej
- Przede wszystkim trzeba pamiętać, że street food nie jest fast foodem - przekonuje Jurek Sobieniak. - To nie tylko szansa dla szefów kuchni kochających karmić ludzi, ale także stawianie na produkty dobrej jakości - dodaje.
W swojej nowej książce Jurek Sobieniak podaje sprawdzone kulinarne patenty na street food z całego świata - burgery, hot dogi, langosze, piady czy burritos - a także pomysłowe dodatki podkręcające smak najprostszych potraw. Skusilibyście się na przykład na tajskiego burgera albo na orientalnego hot doga? Między innymi na takie nietypowe połączenia namawiamy Was w "Dniu Kobiet".
A jaki jest przepis na idealną zapiekankę oraz czemu w kuchni liczy się czar? Zapraszamy do wysłuchania nagrania rozmowy.
Jurek Sobieniak Wszyscy szefowie kuchni są egocentrykami
***
Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"
Prowadzą: Karina Terzoni i Aleksandra Jasińska
Gość: Jurek Sobieniak (kucharz i technolog żywności, organizator warsztatów, autor książki "Street food. Głód ulicy")
Data emisji: 2.12.2016
Godzina emisji: 7.26