Mężczyźni niezbyt chętnie przyznają się do pasji gotowania. Przecież to miejsce kobiety jest w kuchni.
Na szczęście coraz więcej młodych ludzi, w tym także panów, odnajduje się w „garach”.
Tomek Woźniak, student zarządzania, gotuje z pasją i tej pasji poświęcił stronę internetową.
Dla niego wspólne gotowanie jest dobrą formą spędzenia czasu z przyjaciółmi. – Zaczynaliśmy od kilku osób, a teraz coraz więcej ludzi chce wpadać na tak zwane foodingi – powiedział. Uczestnicy spotkań przychodzą z własnymi produktami i każdy coś gotuje. A potem - wspólna biesiada.
Każdy ma inne podejście do gotowania. Dla jednych jest to zło konieczne: chcesz jeść, musisz gotować. Dla innych - codziennym obowiązkiem.
Według Tomka, ludzie dzielą się na dwie grupy: tych, co gotują w głowie, a później to odtwarzają i tych, którzy gotują metodą prób i błędów.
– Pamiętajmy, że jedzenie jest czymś więcej niż tylko paliwem – podkreśla Tomek. Ze smakami jest jak z kolorami - mieszasz jeden z drugim i otrzymujesz zupełnie nowy.
Mniam ... świat jest naprawdę smaczny!
Aby wysłuchać rozmowy "Czas na fooding!”, wystarczy kliknąć w ikonę dźwięku w boksie „Posłuchaj” w ramce po prawej stronie.
Audycji "Instrukcja obsługi człowieka" można słuchać od poniedziałku do czwartku o godz. 10.45. Zapraszamy.
(asz)