Warto kosztować? Jedzenie, picie i pieniądze

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2017 20:00
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o przepisach prawnych i podatkowych związanych z handlem żywnością oraz alkoholem w Polsce.
Audio
  • Warto kosztować? Jedzenie, picie i pieniądze (Droga przez mąkę/Dwójka)
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjneFoto: Shutterstock.com

Temat ten omówiliśmy z Agatą Michalak z Polish Food Info, Zbigniewem Kmieciem ze Związku Przedsiębiorców i Pracodawców oraz krytykiem serowarskim Gieno Mientkiewiczem.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 9.09.2017

Godzina emisji: 10.00

mcj/jp

Czytaj także

2017. Rok, w którym kucharze odkryli ogień

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2017 14:00
– Wracamy do korzeni nie tylko w wyborze składników, lecz także w technikach, jakimi te składniki traktujemy – mówiła Małgorzata Minta, dziennikarka i blogerka kulinarna.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wakacyjne książki do czytania w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 30.06.2017 14:27
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy z Małgorzatą Mintą, dziennikarką i blogerką, o książkowych nowościach kulinarnych.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ryba gwarantowana. Łów tradycyjnie, jedz powoli

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2017 14:00
– To nie są ryby łowione przez wielkie statki, lecz przez małe wspólnoty rybackie, które z wielkim szacunkiem podchodzą do morza – mówiła dziennikarka Beata Majchrowska, autorka bloga "Pomału", która próbowała morskich smakołyków na majowych targach Slow Fish 2017 w Genui.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jak ustrzec się przed winem fałszywym?

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2017 12:00
W "Drodze przez mąkę" o fałszowaniu wina rozmawialiśmy z Michałem Bardelem - redaktorem naczelnym magazynu "Czas Wina".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Food Festival. Same pyszności w Kopenhadze

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2017 12:00
W audycji "Droga przez mąkę" Małgorzata Minta opowiadała o tegorocznej sierpniowej odsłonie Cooking & Food Festival, która odbyła się w duńskiej stolicy.
rozwiń zwiń