- Mojego bloga zaczęłam 10 lat temu. Wtedy blogów kulinarnych nie było dużo i myślałam, że ich termin ważności jest krótki - wspomina w Czwórce Eliza Mórawska. Jaka jest jej kuchenna filozofia?
Eliza Mórawska Odżywianie to jest proces, który trwa latami. Zmiana diety z dnia na dzień może powodować różne reakcje
- Zależy mi bardzo na tym, żeby być szczerą oraz na odkrywaniu prostoty w kuchni. Podstawą jest rozmawianie o przepisach i doświadczeniach. Staram się także przekazać prawdę o jedzeniu za pomocą zdjęć - tłumaczy. Według kulinarnej pisarki i blogerki w odżywianiu liczy się przede wszystkim rozsądek i równowaga - ważne jest, aby używać mało przetworzone produkty ze sprawdzonych źródeł.
Ponadto Eliza Mórawska stawia na kulinarną edukację dla najmłoddszych, a w "Czacie Czwórki" zdradza, jak zaczęła się jej pasja do gotowania. Wspomina też swoje najbardziej spektakularne kuchenne klapy, i przekonuje, że najlepiej uczyć się na błędach.
Zapraszamy do wysłuchania nagrania audycji, w której także, Marieta Marecka zdradza nam przepis na niedzielny obiad z twistem.
***
Tytuł audycji: "Czat Czwórki"
Prowadzi: Piotr Firan
Materiał: Michał Piwowarek
Gość: Eliza Mórawska (autorka bloga "White Plate" i książki "Na zdrowie")
Data emisji: 25.11.2016
Godzina emisji: 16.08
jsz/ab