Magdalena Nowaczewska: nie ma gotowania bez miłości

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2016 10:08
- Miłość niezbędna jest nie tylko w gotowaniu, ale w uprawianiu każdej pasji - czy to są kulinaria, czy dziennikarstwo. Dlatego ja gotuję z sercem - mówiła Magdalena Nowaczewska w Czwórce.
Audio
  • Magdalena Nowaczewska o swojej książce "Z miłości do gotowania" i drodze do kulinarnej kariery (Dzień Kobiet/Czwórka)
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: pixabay.com/cloudhoreca/domena publiczna

Mistrzyni kuchni z wykształcenia jest… absolwentką Inżynierii Biomedycznej. W Czwórce wspominała, że bardzo długo szukała swojej prawdziwej życiowej ścieżki. - Gotowałam od dawna w domowym zaciszu. Kochałam to robić, ale nigdy wcześniej nie pomyślałam: tak, na tym chce opierać moją przyszłość - mówiła gość Czwórki.

Autorka książki "Z miłości do gotowania" mówi, że jej priorytetem było, by przepisy w niej zawarte były proste, a składniki ogólnodostępne. - Ta książka ma inspirować amatorów gotowania. Moim marzeniem jest, by każdy z nich we własnej kuchni mógł otworzyć ją na dowolnym przepisie i stworzyć "bazę" potrawy. A potem uzupełnić ją według własnego gustu, manewrując przyprawami, bawiąc się smakami - tłumaczyła Nowaczewska. Opowiadała także, jak powstawała książka "Z miłości do gotowania", ale również, co na co dzień możemy przygotować m.in. na śniadanie. Zdradziła także kilka sekretów swoich ulubionych dań.

***

Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"

Prowadzą: Karina Terzoni i Aleksandra Jasińska

Gość: Magdalena Nowaczewska (zwyciężczyni Masterchef 2016, autorka książki "Z miłości do gotowania")

Data emisji: 16.12.2016

Godzina emisji: 8.05

kd/kul


Czytaj także

Daria Ładocha: gotuj szybko, smacznie, no i zdrowo

Ostatnia aktualizacja: 14.10.2016 10:44
To hasło, które przyświeca autorce książki "Kuchnia dla zajętych kobiet i mężczyzn". W Czwórce Daria Ładocha zdradziła dlaczego samodzielnie przygotowane posiłki mają mnóstwo zalet i jakich produktów używa.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Eliza Mórawska: Mama nie wpuszczała mnie do kuchni

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2016 18:00
A niedawno ta blogerka i pasjonatka gotowania wydała książkę "Na zdrowie", w której dzieli się z czytelnikami nie tylko swoimi przepisami, ale także kulinarnymi doświadczeniami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

W street foodzie liczy się inwencja

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2016 10:11
A w Czwórce dowodzi tego Jurek Sobieniak, kucharz, technolog żywności, a także autor książki "Street food. Głód ulicy". Jakie są najnowsze trendy ulicznego gotowania?
rozwiń zwiń