Kulinarna podróż Kasi Nowakowskiej zaczęła się od wyprowadzki z domu. Skończyły się mamine obiadki, a zaczęła przygoda z gotowaniem. Teraz gotuje, żeby sprawiać przyjemność - sobie i innym. Ostatnio fascynuje ją metoda sous vide, czyli gotowanie w niskiej temperaturze.
Na blogu kuchniabazylii.pl znajdziemy wiele fantastycznych przepisów, internetowym hitem jest tarta ze szpinakiem i pomidorami, która powstała bardzo spontanicznie, jak przyznaje autorka.
Kasia Nowakowska dziś sama smaży, piecze, gotuje. Jak opowiada, w audycji "Tędy po trendy", w jej wykonaniu najlepiej sprawdza się metoda prób i błędów. Lubi sama odkrywać różne rzeczy, ale chętnie też korzysta z kulinarnych warsztatów.
W Czwórce blogerka zdradza swe kulinarne świąteczne plany, opowiada o fotografowaniu, a także, o jakże istotnej spontaniczności w jej kuchni.
***
Tytuł audycji: "Tędy po trendy"
Prowadzący: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński
Goście: Katarzyna Nowakowska (autorka bloga kuchniabazylii.pl
Data emisji: 12.12.2015
Godzina emisji: 10.00
pj/tj