Agnieszka Mielczarek wie co jeść, by wyglądać młodziej

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2016 14:12
Jedzenie dwóch łyżek posiekanej rzeżuchy codziennie przez miesiąc spłyca zmarszczki nawet o 40 proc. przekonuje w książce "5 lat młodsza w 5 tygodni" Agnieszka Mielczarek, a nam zdradza inne przepisy na to, jak zachować młodość.
Audio
  • Agnieszka Mielczarek zdradza jak jeść i być coraz młodszą (Sztuka jedzenia/Czwórka)
W książce Agnieszka Mielczarek prezentuje 25 roślinnych przepisów odpowiednich na każdą porę dnia. Na śniadanie warto spróbować zapiekanych bananów w cynamonie, a zamiast kawy można wypić pobudzający koktajl alkaiczny z buraka
W książce Agnieszka Mielczarek prezentuje 25 roślinnych przepisów odpowiednich na każdą porę dnia. Na śniadanie warto spróbować zapiekanych bananów w cynamonie, a zamiast kawy można wypić pobudzający koktajl alkaiczny z burakaFoto: Pixabay/gavilla/dom. publiczna

Zdaniem gościa Czwórki 40-letnia kobieta może wyglądać jak 25-latka i to bez ingerencji chirurga plastycznego. - Kobiety, które korzystają z zabiegów medycyny estetycznej często zaczynają się do siebie upodabniać. Dlatego jestem za tym, by o młodość skóry i ciała dbać dietą, a nie skalpelem - mówi Agnieszka Mielczarek.

Czytaj także
bridget jones 1200 pap.jpg
Wykwintne kolacje w historii kina

Żona popularnego kucharza żona Pascala Brodnickiego twierdzi, że kluczem do sukcesu w tej dziedzinie jest... warzywniak. - W menu opieram się wyłącznie o roślinne składniki, które mają najwięcej aktywnych form dbających o nasz organizm zarówno od wewnątrz jak i od zewnątrz - tłumaczy coach zdrowia i żywienia oraz autorka książki "5 lat młodsza w 5 tygodni".

W audycji tłumaczymy też, dlaczego warto ćwiczyć yogę twarzy i w jaki sposób antyoksydanty pracują na korzyć naszej młodości.

***

Tytuł audycji: "Sztuka Jedzenia"

Prowadzi: Beata Kwiatkowska

Gość: Agnieszka Mielczarek (autorka książki "5 lat młodsza w 5 tygodni")

Data audycji: 4.12.2016

Godzina audycji: 15.38

kul/kd

Czytaj także

Eliza Mórawska: Mama nie wpuszczała mnie do kuchni

Ostatnia aktualizacja: 25.11.2016 18:00
A niedawno ta blogerka i pasjonatka gotowania wydała książkę "Na zdrowie", w której dzieli się z czytelnikami nie tylko swoimi przepisami, ale także kulinarnymi doświadczeniami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jedzeniem warto się dzielić... także z sąsiadami

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2016 15:48
A pomoże Wam w tym aplikacja Shaman, którą trzech studentów - Jakub Sienkiewicz, Tomasz Garbus i Michał Dzienisiewicz - opracowało w 20 godzin podczas Hakatonu. W Czwórce zdradzają, na czym ich aplikacja polega oraz skąd wzięli na nią pomysł.
rozwiń zwiń
Czytaj także

W street foodzie liczy się inwencja

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2016 10:11
A w Czwórce dowodzi tego Jurek Sobieniak, kucharz, technolog żywności, a także autor książki "Street food. Głód ulicy". Jakie są najnowsze trendy ulicznego gotowania?
rozwiń zwiń