Lody na dziesiątki sposobów Ogórek z miętą, białe winogrona z pomarańczą, beza z marakują czy czarny jogurt grecki z kokosem – właśnie takich smaków można było spróbować na Festiwalu Lodów Rzemieślniczych w Warszawie. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA kuchnia dieta
Lody. Stworzony w Chinach przysmak rzymskich żołnierzy Lodami pod różnymi postaciami raczymy się już od 5 tysięcy lat. O historii tego przysmaku i jego wizerunku w filmie rozmawialiśmy w Czwórce. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria gotowanie Beata Kwiatkowska STYL ŻYCIA
Lody – najlepszy deser na upały Mało jest deserów, które tak bardzo pasują do lata jak lody. Jakie wybrać? Najlepiej te własnej roboty. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA jedzenie
Lody. Kochali je już starożytni Chińczycy Lody podobno wymyślono w Chinach za panowania dynastii Tang ponad 2500 lat temu... Wtedy produkowano je z mleka krowiego i koziego. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie jedzenie
Eksperci apelują: zaszczep się przeciw grypie! - Moim zdaniem warto się zaszczepić. W latach 1918-1919 hiszpanka pochłonęła 50-100 mln ofiar. Kiedy przyszła następna pandemia, wszyscy, którzy przeżyli. chętnie się szczepili, nikt nie kwestionował szczepień - mówi prof. Lidia Brydak, wirusolog i mikrobiolog. Zobacz więcej na temat: choroby zakaźne grypa Roman Czejarek szczepienia
Czy warto się szczepić przeciw grypie? Trwa sezon szczepień przeciw grypie. Kto obowiązkowo powinien się szczepić, a kto może to sobie darować? Zobacz więcej na temat: grypa szczepienia
Słodkie desery z aromatem przypraw i ziół Tymianek, majeranek, jałowiec, mięta… w "Dniu Kobiet" udowodnimy, że zioła potrafią odmienić smak każdego dania – również deserów. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kuchnia przyprawy
"P" jak pyszna Sowa Kanapkowa Kanapka wcale nie musi wyglądać zawsze tak samo. Czasem można ją zaczarować. Na przykład w sowę! Zobacz więcej na temat: muffinki POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"M" jak muffinki z dodatkiem szynki Muffinki kojarzą się zwykle ze słodkimi babeczkami z nadzieniem. My przygotujemy je w wersji wytrawnej, czyli na słono. Zobacz więcej na temat: muffinki POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"D" jak domowy budyń Budyń na deser? Czemu nie?! Ale zamiast kupować gotowy do przyrządzenia proszek budyniowy w sklepie, zrobimy go samodzielnie! To wcale nie takie trudne. Zobacz więcej na temat: budyń POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"P" jak prima aprilis, czyli ciepłe lody Dziś trzeba uważać na żarty. My w naszej kuchni też trochę pożartujemy. Czy uda nam się kogoś nabrać? Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM Smak na tak
"W" jak wiosenne galaretki Na deser po wielkanocnym obiedzie, wielu łasuchów ucieszą z pewnością wiosenne galaretki. Łatwo je przyrządzić, są pyszne i bardzo dekoracyjne. Zobacz więcej na temat: galaretka POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak Wielkanoc
"M" jak mus bananowo jogurtowy Pyszny i zdrowy: mus bananowy! Zobacz więcej na temat: deser jogurtowy POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"G" jak gruszkowy jeż Dopóki trwa zima, nie mamy żadnych szans na spotkanie z jeżem, w jego naturalnym środowisku. Stworzymy więc jeża owocowego. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"R" jak ryż zapiekany z jabłkami Dziś pomysł na danie, które może być zarówno obiadem, kolacją, jak i podwieczorkiem. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM ryż Smak na tak
"P" jak pyszna pianka Delikatna jak mgiełka, kolorowa jak tęcza - pyszna pianka na deser. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM Smak na tak
"P" jak polenta To kolejny włoski specjał, który może być wyśmienitym dodatkiem do mięsa albo sadzonego jajka. Z czego się składa? Z...mamałygi! Zabawna nazwa, prawda? A kryje się pod nią nic innego, jak kaszka kukurydziana. Zaopatrzcie się w nią! Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne Smak na tak
"J" jak jabłkowy śnieg Dziś w prosty i szybki sposób wyczarujemy pyszny i zdrowy deser. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne Smak na tak