Foodpairing - kunsztowne kompozycje smaków Czekolada ze śledziem lub kawiorem, kalmary ze sfermentowanymi jabłkami i pomidory w pomarańczach. Niebanalne połączenia stały się znakiem rozpoznawczym modnej kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety gotowanie kulinaria Patryk Kuniszewicz smak
Kuchnie świata Miś Michaś razem z Leszkiem będą dziś kosztować przysmaków z różnych zakątków świata. Zobacz więcej na temat: kuchnie świata potrawy Miś Michaś
Dziekan amerykańskiej kuchni miał śpiewać Po studiach wokalnych w Europie myślał o operze i Broadwayu. W końcu założył firmę cateringową, a w 1940 roku napisał pierwszą książkę kulinarną. 14 lat później "New York" Times nazwało go "dziekanem kuchni amerykańskiej". James Beard. Zobacz więcej na temat: Dwójka Łukasz Modelski USA
Co się dzieje w polskich restauracjach? Tajemnice i ciemne strony naszej rodzimej gastronomii będą tematem piątkowej odsłony audycji "Się mówi". Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria zdrowie
Gołąbki? Najlepiej u wdowy po Grochowiaku Czasy ajencji Małgorzaty Grochowiakowej Monika Małkowska wspominała jako najświetniejsze - kulinarnie i intelektualnie - lata warszawskiego lokalu "U plastyków". Rozmawialiśmy bowiem o kuchni schyłkowego PRL. Zobacz więcej na temat: Dwójka KULTURA Łukasz Modelski PRL SZTUKA
Monika Małkowska w kuchni PRL Słynna krytyczka sztuki tym razem odwiedzi Dwójkę, by porozmawiać o tajnikach rodzimej kuchni w minionej epoce. Zobacz więcej na temat: PRL
Wąż bananowo-truskawkowy Lato to czas sezonowych owoców. Można z nich przygotować pyszne desery, które nie tylko świetnie smakują, ale i pięknie wyglądają. Zobacz więcej na temat: dzieci desery
„R” jak rabarbar Rabarbar można wykorzystać na różne sposoby. My zrobimy z niego kompot, idealny na letnie dni. Zobacz więcej na temat: dzieci kompot rabarbar
Food truck - jak działa restauracja na kółkach? Burgery, pizza i dania kuchni świata przygotowywane w ciężarówkach i starych autobusach. Jedzenie z mobilnych restauracji podbija Polskę. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety kulinaria Marta Hoppe Patryk Kuniszewicz
Truskawkowe śniadanie W „Smak na tak" robimy dziś pyszne truskawkowe kanapki. Zobacz więcej na temat: dzieci śniadanie
Ciasta, wina, książki i... Krystyna Czubówna W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o "Alfabecie ciast" Zofii Różyckiej - a był to tylko jeden z kilku naszych kulinarno-kulturalnych tematów. Zobacz więcej na temat: Krystyna Czubówna KSIĄŻKA kulinaria KULTURA literatura Łukasz Modelski
„S” jak ser W dzisiejszym odcinku dowiemy się jak przyrządzić szybkie i smaczne przekąski ze smażonego sera? Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie
„F" jak fasola W Smak na tak przygotujemy jajecznicę z fasolką szparagową. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie