Gołąbki? Najlepiej u wdowy po Grochowiaku Czasy ajencji Małgorzaty Grochowiakowej Monika Małkowska wspominała jako najświetniejsze - kulinarnie i intelektualnie - lata warszawskiego lokalu "U plastyków". Rozmawialiśmy bowiem o kuchni schyłkowego PRL. Zobacz więcej na temat: Dwójka KULTURA Łukasz Modelski PRL SZTUKA
Monika Małkowska w kuchni PRL Słynna krytyczka sztuki tym razem odwiedzi Dwójkę, by porozmawiać o tajnikach rodzimej kuchni w minionej epoce. Zobacz więcej na temat: PRL
Wąż bananowo-truskawkowy Lato to czas sezonowych owoców. Można z nich przygotować pyszne desery, które nie tylko świetnie smakują, ale i pięknie wyglądają. Zobacz więcej na temat: dzieci desery
„R” jak rabarbar Rabarbar można wykorzystać na różne sposoby. My zrobimy z niego kompot, idealny na letnie dni. Zobacz więcej na temat: dzieci kompot rabarbar
Food truck - jak działa restauracja na kółkach? Burgery, pizza i dania kuchni świata przygotowywane w ciężarówkach i starych autobusach. Jedzenie z mobilnych restauracji podbija Polskę. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety kulinaria Marta Hoppe Patryk Kuniszewicz
Truskawkowe śniadanie W „Smak na tak" robimy dziś pyszne truskawkowe kanapki. Zobacz więcej na temat: dzieci śniadanie
Ciasta, wina, książki i... Krystyna Czubówna W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o "Alfabecie ciast" Zofii Różyckiej - a był to tylko jeden z kilku naszych kulinarno-kulturalnych tematów. Zobacz więcej na temat: Krystyna Czubówna KSIĄŻKA kulinaria KULTURA literatura Łukasz Modelski
„S” jak ser W dzisiejszym odcinku dowiemy się jak przyrządzić szybkie i smaczne przekąski ze smażonego sera? Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie
„F" jak fasola W Smak na tak przygotujemy jajecznicę z fasolką szparagową. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie