Pieczywo Czy wiecie, co znaczy słowo: pieczywo? Jeśli jesteście ciekawi, zapraszamy do wysłuchania dzisiejszego odcinka „Od słowa do słowa i będzie rozmowa”. Uprzedzamy: lepiej nie słuchać z pustym brzuchem! Zobacz więcej na temat: język polski POLSKIE RADIO DZIECIOM poprawna polszczyzna znaczenie wyrazów
Pieczywo świata Tak wiele rzeczy może nam się przejeść, ale jest jedna, która smakuje zawsze :) Zobacz więcej na temat: chleb Miś Michaś pieczenie chleba POLSKIE RADIO DZIECIOM RadioDzieciom
UOKiK ukarał za zmowę przetargową na rynku pieczywa Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ukarał uczestników zmowy na rynku pieczywa. Zobacz więcej na temat: UOKiK żywność
Poranne Rozmaitości 02.12.2015 r. W audycji m.in.: Smaczne i zdrowe polskie produkty zbożowe. Niestety, pieczywa jemy w Polsce coraz mniej. Zobacz więcej na temat: Sandomierskie KGHM Polska Miedź
Ciekawa historia chleba Kiedy mamy ochotę zjeść chleb, nic prostszego, idziemy do sklepu i kupujemy. Ale nie zawsze tak było. Zobacz więcej na temat: chleb dr Witaminka zdrowe odżywianie
Pieczemy sami chleb Czy próbowaliście kiedyś upiec samodzielnie chleb? Zobacz więcej na temat: chleb dr Witaminka zdrowe odżywianie
Mąka biała i razowa Czy chleb jest zdrowy? Zobacz więcej na temat: chleb chleb razowy dr Witaminka zdrowe odżywianie
Czy chleb rośnie na drzewie? Czy chleb rośnie na drzewie lub na krzaku? Oczywiście nie! Zobacz więcej na temat: chleb dr Witaminka zdrowe odżywianie
Po co jemy chleb - przyjemność, czy potrzeba? Każdy z nas je ze smakiem chleb, ale jak myślicie: jemy go dla przyjemności, czy dla zdrowia? Zobacz więcej na temat: chleb dr Witaminka zdrowe odżywianie zdrowie
Chleb nasz powszedni i egzotyczny Gdzie można spróbować pieczywa z różnych zakątków naszego globu, np. z Azerbejdżanu, Armenii, Litwy, Turcji, Izraela? Na Festiwalu Chlebów Świata w Warszawie. Zobacz więcej na temat: chleb Czwórka Jakub Tarka reportaż reportaż w Czwórce
Bioprodukty mogą być smaczne Są to produkty zbożowe o właściwościach prozdrowotnych, np. pieczywo czy makarony z dodatkową zawartością błonnika. Zobacz więcej na temat: konsument Narodowe Centrum Badań i Rozwoju NAUKA
Prozdrowotne pieczywo Chleb czy kajzerki mogą mieć mniej kalorii, natomiast znacznie więcej błonnika niż te dostępne na rynku. Zobacz więcej na temat: innowacyjność konsument NCBR zdrowie
Kontrola pieczywa. Zastrzeżenia do ponad połowy przebadanych partii Inspekcja Handlowa miała zastrzeżenia do ponad połowy partii skontrolowanego pieczywa w 2013 r. - poinformował we wtorek UOKiK. Brakowało informacji o masie pieczywa, pełnej nazwy produktu i danych identyfikujących producenta. Zobacz więcej na temat: żywność
Poranne Rozmaitości 18.04.2014 r. W audycji m.in.: Czy ustawa o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy pomoże młodym ludziom w znalezieniu pracy. Zobacz więcej na temat: praca ARiMR
Wszystkie chleby świata Festiwal Chlebów Świata odbędzie się w dniach 21-23 marca 2014 roku w Warszawie. To doskonała okazja, żeby posmakować wielu jego odmian, ale też nauczyć się, jaki chleb jest dobry dla naszej kondycji i zdrowia. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria pieczenie chleba
Praca tymczasowa W tym roku może wzrosnąć o ponad 20 procent, gdzie najwięcej? Zobacz więcej na temat: praca Lasy Państwowe
Spożycie pieczywa maleje Trend nie odwróci się w przyszłości, jeśli jakość i normy nie zostaną przywrócone. Zobacz więcej na temat: dane osobowe aktualności
Marnujemy coraz więcej jedzenia. Najczęściej wyrzucamy wędliny Według ostatnich badań 39 procent Polaków wyrzuca żywność. To więcej niż przed rokiem. Czy nam tak stopa życiowa wzrosła, że możemy sobie pozwolić na wyrzucanie żywności? Jak przeciwdziałać temu zjawisku? O tym rozmawialiśmy w "Czterech porach roku". Zobacz więcej na temat: wędliny żywność