Prąd z warzyw. Mrzonki czy przyszłość energetyki? Ostatnie odkrycie amerykańskich naukowców może okazać się przełomowe dla sektora energetyki. Stworzyli oni bardzo wydajną baterię ze specjalnie spreparowanych… pieczarek. Zobacz więcej na temat: energetyka NAUKA Robert Kantereit Tomasz Jeleński Trójka
"I" jak imbir W naszej magicznej kuchni porozmawiamy dziś o rozgrzewających właściwościach imbiru. Zobacz więcej na temat: kulinaria przepisy kulinarne
„R” jak ratatuj W "Smak na tak" zdradzamy prosty przepis na potrawkę z duszonych warzyw. Zobacz więcej na temat: potrawy dla dzieci przepisy kulinarne potrawka warzywna ratatouille
Na warszawskim Bemowie powstał miejski ogród W sierpniu na terenie Fortu Bema w Warszawie powstał ogród z sadem, pasieką i łąką kwietną. Uprawiają go wspólnie mieszkańcy. Zobacz więcej na temat: Czwórka edukacja ekologia owoce pszczoły Warszawa
Owocowy i warzywny raj tylko teraz - Warto korzystać teraz z warzyw i owoców, bo są świeże, dojrzałe, pełne witamin, minerałów i antyoksydantów - mówi dietetyczka Justyna Marszałkowska. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Justyna Majchrzak owoce zdrowie
Owoce sezonowe - witaminowa bomba! Sierpień obfituje w owoce i warzywa. Jak łączyć je ze sobą i przyrządzać z nich pyszne sałatki, koktajle, zapiekanki i tarty? Zobacz więcej na temat: Czwórka owoce witaminy zdrowe odżywianie zdrowie
Poranne Rozmaitości 06.08.2015 r. W audycji m.in. o tym, że zagraniczna historia kredytowa ułatwi Polakom aktywność kredytową. Dla Polaków pracujących za granicą oznacza to łatwiejszy dostęp do kredytu w Polsce, dzięki potwierdzeniu ich wiarygodności finansowej przez zagraniczny bank. Korzyści odczują także cudzoziemcy. Zobacz więcej na temat: kredyt kredyt hipoteczny lotnictwo motoryzacja owoce rolnictwo rolnicy szkoła transport Wielka Brytania
Jak zachować smaki lata na dłużej? Truskawki, maliny, jagody, ogórki i pomidory - to smaki, które bezsprzecznie kojarzą się z wakacjami. Podpowiadamy, co zrobić, by cieszyć się nimi także wtedy, gdy lato przeminie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz kulinaria lato owoce wakacje
Polacy wybierają krajowe owoce i warzywa Krajowe pochodzenie owoców i warzyw ma dla polskiego konsumenta większe znaczenie niż cena - wynika w raportu "Warzywa i owoce" przygotowanego przez Millward Brown na zlecenia sieci Intermarche, a informuje o tym "Puls Biznesu". Zobacz więcej na temat: owoce puls biznesu rolnictwo
Duże zainteresowanie programem "Owoce w szkole" Podstawówki wolą zdrową żywność zamiast fast foodów czy słodyczy. Niemal 11,5 tysiąca tych szkół zgłosiło się do programu "Owoce i warzywa w szkole". Zobacz więcej na temat: edukacja owoce
Zasady zdrowego odżywiania Podczas dzisiejszego Spotkania z Matką Wróżką Chrzestną porozmawiamy o zasadach dobrego odżywiania. Zobacz więcej na temat: dzieci owoce zdrowie zdrowe odżywianie
7 mld zł na inwestycje w grupy producenckie W Polsce jest 314 grup i organizacji producentów owoców i warzyw, wszystkie powstały po wstąpieniu naszego kraju do UE. Unia zainwestowała w ich rozwój ponad 7 mld zł - poinformował prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Andrzej Gross. Zobacz więcej na temat: fundusze europejskie fundusze unijne owoce rolnictwo
Polska - liderem w produkcji owoców i warzyw dzięki UE Unijne dotacje zostały przeznaczone na modernizację sprzętu, budowę magazynów i przyczyniły się do wzrostu konkurencyjności polskich produktów za granicą. Zobacz więcej na temat: dofinansowanie UE embargo owoce produkcja
Korzyści z dopłat dla producentów owoców i warzyw W ciągu ostatnich 11 lat za pośrednictwem ARiMR trafiło 7,5 mld złotych z dotacji unijnych do 314 polskich grup producentów owoców i warzyw. Zobacz więcej na temat: ARiMR dotacje unijne owoce produkcja
Polacy pokochali soki warzywne Polacy spożywają mniej soków i nektarów niż mieszkańcy wielu unijnych krajów, mniej ich pijemy niż zalecają dietetycy, ale jesteśmy liderami pod względem konsumpcji soków warzywnych, wytwarzanych z marchwi, pomidorów lub buraków. Zobacz więcej na temat: żywność
Proste i nietypowe przepisy na dania z bobem - Gdy zostanie nam trochę ugotowanego bobu, możemy go obrać i wykorzystać do różnych dań - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka i podaje w audycji kilka wartych uwagi przepisów. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka zdrowie żywność
Zakupy? Zjedz jabłko, a kupisz zdrowsze rzeczy Amerykańscy naukowcy dowiedli, że osoby, które przed zakupami zjadają jabłko, kupują o 25 proc. więcej owoców i warzyw niż badani, którzy tego nie robią. Zobacz więcej na temat: badania Czwórka dieta Katarzyna Węsierska NAUKA owoce
Zupa jako efekt końcowy koncertu - Brzmienie instrumentów zmienia się na scenie. Jeśli jest ciepło, szybko wysychają, dlatego musimy improwizować - mówi Matthias Meinharter z wiedeńskiej "warzywnej" orkiestry. Zobacz więcej na temat: MUZYKA Trójka Wioletta Myszkowska