Jak ustrzec się przed winem fałszywym?

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2017 12:00
W "Drodze przez mąkę" o fałszowaniu wina rozmawialiśmy z Michałem Bardelem - redaktorem naczelnym magazynu "Czas Wina".
Audio
  • Michał Bardel o tym, Jak ustrzec się przed winem fałszywym (Droga przez mąkę/Dwójka)
(zdj. ilustracyjne)
(zdj. ilustracyjne)Foto: Artem Shadrin /Shutterstock.com

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzenie: Łukasz Modelski

Gość audycji: Michał Bardel (redaktor naczelny magazynu "Czas Wina")

Data emisji: 12.08.2017

Godzina emisji: 10.00

jp/mc

Czytaj także

Słodkie smaki Sycylii w "Gepardzie" Lampedusy

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2017 10:00
- Kuchnia związana z tą książką jest niezwykle modna we Włoszech. Powstaje mnóstwo publikacji i blogów dotyczących dań z otoczenia Geparda - mówiła o kulinarnej stronie powieści Giuseppe Tomasiego di Lampedusy Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Márai nadał piciu wina charakter sacrum"

Ostatnia aktualizacja: 08.07.2017 14:03
- Sandor Márai uważał, że picie wina to moment, kiedy człowiek zostaje sam ze sobą. Chętnie bym z nim pomilczał przy kieliszku - wyznał Tomasz Prange-Barczyński, który wziął udział w dyskusji o pisarzach, z którymi przyjemnie byłoby wypić coś mocniejszego.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wielkie brzuchy wielkich ludzi. Prestiż i piętno otyłości

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2017 10:30
We francuskich słownikach termin "otyłość" pojawia się po raz pierwszy w 1701 roku. Jednak z jej problemami borykano się też kilka wieków wcześniej. O tym w "Historii otyłości" pisze popularny francuski historyk Georges Vigarello.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ryba gwarantowana. Łów tradycyjnie, jedz powoli

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2017 14:00
– To nie są ryby łowione przez wielkie statki, lecz przez małe wspólnoty rybackie, które z wielkim szacunkiem podchodzą do morza – mówiła dziennikarka Beata Majchrowska, autorka bloga "Pomału", która próbowała morskich smakołyków na majowych targach Slow Fish 2017 w Genui.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Grzech łakomstwa ukarany. Kulinaria w twórczości Alphonse'a Daudeta

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2017 14:30
- Ta historia nie mogła się skończyć dla ojca Balaguere'a dobrze - podkreślał dr Paweł Milcarek, opowiadając w "Drodze przez mąkę" o bohaterze jednego z opowiadań francuskiego pisarza, poety i publicysty.
rozwiń zwiń