Mąka biała i razowa Czy chleb jest zdrowy? Zobacz więcej na temat: chleb razowy dr Witaminka pieczywo zdrowe odżywianie
Czy chleb rośnie na drzewie? Czy chleb rośnie na drzewie lub na krzaku? Oczywiście nie! Zobacz więcej na temat: dr Witaminka pieczywo zdrowe odżywianie
Po co jemy chleb - przyjemność, czy potrzeba? Każdy z nas je ze smakiem chleb, ale jak myślicie: jemy go dla przyjemności, czy dla zdrowia? Zobacz więcej na temat: dr Witaminka pieczywo zdrowe odżywianie zdrowie
Poranne Rozmaitości 02.11.2015 r. W audycji m.in.: Chleb jest zdrowy, a Polacy jedzą go za mało. Dlatego potrzebna jest jego promocja. Zobacz więcej na temat: Unia Europejska PKP Cargo praca
Warszawskie Święto Chleba: muzyka i smakołyki Coroczne warszawskie dożynki wpisały się na stałe do kalendarza imprez odbywających się w stolicy i mają na celu popularyzację tradycji wsi mazowieckiej. Zobacz więcej na temat: folk mazowieckie Warszawa
Chleb nasz powszedni i egzotyczny Gdzie można spróbować pieczywa z różnych zakątków naszego globu, np. z Azerbejdżanu, Armenii, Litwy, Turcji, Izraela? Na Festiwalu Chlebów Świata w Warszawie. Zobacz więcej na temat: Czwórka Jakub Tarka pieczywo reportaż reportaż w Czwórce
"Chleb tu i tam" - reportaż Jakuba Tarki W Warszawie kolejny raz odbył się Festiwal Chlebów Świata. Można było zobaczyć, jak wygląda chleb choćby z Azerbejdżanu czy Armenii. Zobacz więcej na temat: ekologia Jakub Tarka
Bioprodukty coraz popularniejsze – błonnik w cenie! Ilość spożywanego w Polsce pieczywa w ciągu ostatnich 20 lat spadła o połowę. Zmieniają się nasze nawyki żywieniowe, a w obawie o swoje zdrowie coraz rzadziej sięgamy po produkty zbożowe. Zobacz więcej na temat: dieta dieta bezglutenowa zdrowie
Dietetyczka radzi, jaki chleb jest najlepszy Mąka żytnia razowa, żytnia mąka pytlowa, sól, woda, zakwas. I już. Nic więcej do wypieku dobrego chleba nie potrzeba. Niby proste, ale to nie wszystko, aby chleb był zdrowy.. Zobacz więcej na temat: chleb orkiszowy chleb razowy chleb żytni Roman Czejarek żywność
Biznes na najstarszym produkcie świata Już po raz drugi w Warszawie został zorganizowany Festiwal Chlebów Świata. Marek Traczyk, organizator Festiwalu, tłumaczy portalowi gospodarka.polskieradio.pl, że chleb występuje w kulturach na całym świecie pod różnymi postaciami, i warto poznać, i posmakować chleba z niejednego pieca. Zobacz więcej na temat: chleb orkiszowy chleb razowy chleb żytni zdrowie żywność
Wzrosła płaca minimalna, ceny też pójdą w górę? Od nowego roku wzrosły w kraju minimalne płace. Cieszą się z tego najmniej zarabiający - ale skutki tego odczują również pracodawcy. Zobacz więcej na temat: firma GOSPODARKA płaca minimalna
Poranne Rozmaitości 17.10.2014 r. W audycji m.in.: Światowy Dzień Chleba. Dlaczego powinniśmy jeść pieczywo? Zobacz więcej na temat: prywatyzacja KRUS rolnictwo
Chleb nasz powszedni W "Zagadkowej niedzieli" mówiliśmy m.in. o tym, jak i z czego wypieka się chleb w różnych miejscach świata. Zobacz więcej na temat: dzieci Kasia Stoparczyk Trójka
Myślisz: wakacje nad polskim morzem, mówisz: Ustka To miejscowość z ponad stuletnimi domkami rybackimi, tętniącą życiem przez całą dobę promenadą i łagodnym mikroklimatem. Jednego z najbardziej znanych i najmodniejszych polskich kąpielisk, jakim jest Ustka, nie mogło zabraknąć na trasie "Lata z Radiem" 2014. Zobacz więcej na temat: Bałtyk Lato z Radiem 2014 Ustka
Prawdziwy chleb bez glutenu: tylko nie z normalnej piekarni Dziś w Polsce można kupić każdy rodzaj pieczywa. Także alergicy uczuleni na gluten nie muszą rezygnować z chleba. Ale wcale nie jest łatwo taki wypiekać. Niewiele osób wie, że nie można go piec w normalnej piekarni. Zobacz więcej na temat: ekologia rolnictwo żywność
"Chleba naszego…" Czym jest dziś dla nas chleb? Jak wygląda stosunek do pieczywa w innych kulturach? Na te i inne pytania szukała odpowiedzi Ewa Michałowska. Zobacz więcej na temat: reportaż Wielkanoc
"Chleba naszego..." - Ewa Michałowska przy współpracy Wiesława Paszty Niedziela, 20 kwietnia, godzina 21.18, Program I. W wielkanocnym koszyczku, poza jajkiem i innymi pokarmami poczesne miejsce zajmuje chleb. Czy na co dzień żywimy dla niego taki szacunek, jak kiedyś nasi przodkowie? Zobacz więcej na temat: Ewa Michałowska reportaż
30 proc. chleba w Polsce powstaje w szarej strefie Dużym problemem dla rynku są piekarnie działające w tzw. „szarej strefie", które nieuczciwie konkurują bardzo niskimi cenami. Dziwi fakt, że problem jest znany od wielu lat i mówi się o nim przy każdej okazji, a nikomu nie zależy, aby się nim skutecznie zająć - mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Janusz Kazimierczuk, prezes Spółdzielni Piekarsko-Ciastkarskiej w Warszawie. Zobacz więcej na temat: przemysł rolnictwo żywność