Na widok baby wielkanocnej ślinka sama cieknie - To jest dosyć szybkie ciasto, które można zrobić bardzo prostym sposobem. Wielki Piątek czy Wielka Sobota to moment w sam raz. Zdążymy. Warto - mówiła w "Czterech porach roku" Agnieszka Kręglicka, restauratorka. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne Wielkanoc Agnieszka Kręglicka
Amaro dostał od Michelin to, co innych kosztowało życie Jak to się stało, że najlepsi restauratorzy na świecie chcą trafić na listę firmy oponiarskiej? O tajemnicach "Przewodnika Michelin” rozmawialiśmy w "Czterech porach roku”. Zobacz więcej na temat: gotowanie Warszawa
Tajemnice produkcji belgijskiego piwa Gdyby chcieć codziennie spróbować choć jednego gatunku belgijskiego piwa, to aby posmakować wszystkich, trzeba by pić trzy lata. Zobacz więcej na temat: Belgia Bruksela
Polskie potrawy wyniesione na piedestał Kuchnia polska znalazła swoje miejsce na piedestale - mówi autor programów kulinarnych Karol Okrasa, o przyznaniu pierwszej gwiazdki Michelin dla polskiej restauracji. Dostała ją warszawska Atelier Amaro. Zobacz więcej na temat:
Co jadają prezydenci? Jak smakuje władza – niektórym wiadomo. A czy wiemy, co smakuje władzy? W specjalnym wydaniu cyklu "Droga przez mąkę” o potrawach przygotowywanych w Pałacu Prezydenckim opowiada Małgorzata Minta – dziennikarka i blogerka. Zobacz więcej na temat: kuchnia francuska
Co jadają prezydenci? W cyklu "Droga przez mąkę" porozmawiamy o… kuchni władzy – w Polsce, we Francji i w USA. Zobacz więcej na temat: kuchnia francuska
Wykwintna kuchnia? Tylko z Polski Consomme ze smardzów z pieczoną w miodzie skorzonerą. Aksamitna zupa z soczewicy z pomidorami i chrupiącym jajkiem z truflą. Gołąbki z łososiem bałtyckim. Polskie menu nie musi kończyć się na schabowym… Zobacz więcej na temat: Jerzy Bralczyk kulinaria POLSKA zupa z soczewicy pieczeń
Kulinarne pasje Marka Brzezińskiego Słynnych francuskich gęsich wątróbek nie zjadam ze względów ideologicznych - powiedział w PR24 Marek Brzeziński korespondent PR w Paryżu. Zobacz więcej na temat: kuchnia francuska Paryż Tour de France wątróbka
Jak zmienić złe nawyki żywieniowe Polaków Ta sama ilość jedzenia spożyta w ciągu dnia w postaci 4 posiłków powoduje chudnięcie, a w postaci jednego posiłku – tycie. Zobacz więcej na temat:
To nie kucharz króluje w restauracji Jak się okazuje, w restauracjach najwięcej do powiedzenia ma nie kucharz, a menadżer, który dba o to, by goście byli zadowoleni. Jakość potraw to sprawa drugorzędna? Zobacz więcej na temat: schabowy
Firma Jawo w Częstochowie Powstała dzięki dofinansowaniu Unii Europejskiej. Zobacz więcej na temat: firma Unia Europejska pierogi
Wybory codzienne Rejestrowałam się do lekarza, gdy z okienka rejestratorki doleciał mnie przecudowny zapach perfum. Zobacz więcej na temat: elżbieta nowak makaron
Kuchnia polska, czyli to, co u nas najsmaczniejsze Podróże kulinarne warto zacząć od Polski. Nasz kraj jest niezwykle bogaty w smaki regionalne. Zobacz więcej na temat: POLSKA podróże kasza jaglana desery
Zupa z wieloryba, czyli kicz kuchni polskiej Prawdziwe góralskie oscypki ze Szczecina, świeży filet z rekina nad polskim morzem? Oto perełki kuchni polskiej, serwowane naiwnym turystom głównie podczas wakacyjnych wyjazdów. Zobacz więcej na temat: zupy Szczecin pizza POLSKA
Czy wolimy polską kuchnię? Wydawało się, że Polacy mogą porzucić golonkę i flaki, by sięgnąć po burrito, caneloni, tortille, frittatę i camembert w szynce parmeńskiej... Zobacz więcej na temat: golonka Kuba Strzyczkowski szynka tortilla tradycja