Dzięki tej diecie można być szczupłym i zdrowym Po świąteczno-sylwestrowych szaleństwach niejedna pani i niejeden pan nie mogą zmieścić się w dotychczas pasujące do figury ubrania. Ale można szybko i bez szwanku na zdrowiu poprawić linię. Zobacz więcej na temat: dieta warzywa zdrowie
Przed sylwestrową zabawą nie trać czasu na gotowanie Catering coraz modniejszy na sylwestrowych prywatkach. Panie domu doceniają korzyści płynące z zamówienia gotowych potraw. Zamiast przed sylwestrową zabawą tracić czas w kuchni, wolą podać gotowe potrawy. Zobacz więcej na temat: Sylwester 2013 zabawa
Szefowa kuchni Ewa Olejniczak: spróbujmy nowych potraw przy wigilijnym stole - Nic się nie stanie jeśli karpia zastąpi pstrąg, albo inna ryba słodkowodna. - powiedziała w radiowej Jedynce Ewa Olejniczak. Szefowa kuchni hotelu Intercontinental uważa jednak, że powinniśmy pozostać przy tradycji postnej kolacji wigilijnej. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie gotowanie przepisy kulinarne przepisy świąteczne
Bryndza, suska - regionalne skarby Produkty lokalne i regionalne to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnego sposobu wytwarzania i przede wszystkim przyjemność dla podniebienia. Sprawdziliśmy jakie polskie produkty są już chronione przez Unię Europejską. Zobacz więcej na temat: Czwórka Unia Europejska żywność
Łoziński: karp dominował w PRL-u Większość Polaków nie wyobraża sobie Wigilii bez karpia. Siła przyzwyczajenia, tradycja, przywiązanie czy stary nawyk - tak odpowiadają na pytanie o powody obecności tej ryby na wigilijnym stole. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie Karp święta
Świąteczny bigos z kiszonej czy z kwaszonej kapusty? Co i jak gotować, by się nie "zagotować" przy organizowaniu kolacji wigilijnej? Barbara Wrzesińska, aktorka i pasjonatka sztuki kulinarnej radzi jak sprawnie zorganizować świąteczne biesiadowanie. Zdradza też tajniki swojej kuchni. Zobacz więcej na temat: bigos kulinaria święta
Przepisy zwyciężczyni kulinarnego show Barbara Ritz, zwyciężczyni pierwszej polskiej edycji programu "MasterChef", gościła w "Stacji kultura". Właśnie ukazała się jej druga książka "Dom pełen smaku". Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby
Kurczak pieczony, kaczka, a może gęś? Na polskich stołach coraz częściej pojawiają się kaczki, gęsi, indyki i perliczki. Czy wyprą tańszego kurczaka, czy są lepsze? Na te pytanie próbował odpowiedzieć w radiowej Jedynce znany restaurator Maciej Kręglicki. Zobacz więcej na temat: kurczak faszerowany przepisy kulinarne żywność
Wszystkie smaki europejskiej muzyki Do sklepów muzycznych trafiły pierwsze cztery części serii kompilacji o wspólnym tytule "Appetit". Te ciekawe wydawnictwa to połączenie wysmakowanej i ciekawie wybranej muzyki oraz przepisów kulinarnych. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kuchnia francuska kuchnia hiszpańska kuchnia włoska MUZYKA przepisy kulinarne
Wokalistka Bisquit prezentuje muzyczno-kulinarną podróż "Appetit" "Francja", "Włochy", "Hiszpania" i "Polska" to pierwszą część serii, jaką przygotowała Joanna Chacińska. Muzyka mało znanych artystów z danego kraju uzupełniona przepisami na lokalne dania to doskonały zestaw na jesienne i zimowe wieczory. Życzymy smacznego! Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia francuska kuchnia hiszpańska kuchnia włoska MUZYKA przepisy kulinarne
Czarna, zielona, sypana, w torebkach? Wszystko o herbacie Najbardziej szlachetną jest herbata biała. Nazywana jest też eliksirem młodości. Ma największą ilość antyoksydantów, które wpływają na stan skóry. Równie zdrowa jest herbata zielona. Najmniej właściwości ma herbata czarna. Zobacz więcej na temat: dieta gotowanie zdrowie
Gotowanie nie musi być pracochłonną męką Czy do gotowania potrzebna jest…głowa? Czy przyrządzenie domowego obiadu musi kosztować wiele wysiłku? Jak mądrze wykorzystać dostępne półprodukty, aby nasz posiłek był szybki a jednocześnie naprawdę domowy. Będziemy radzić w "Czterech porach roku". Zobacz więcej na temat: KULTURA przepisy kulinarne zdrowie
Dynia - królowa jesieni. Co z niej ugotować? Ewa Wachowicz, producentka i autorka programów kulinarnych, mówiła w radiowej Jedynce jakie ciekawe dania możemy przyrządzić z dyni i dlaczego akurat to warzywo jest nazywane "królową jesieni". Zobacz więcej na temat: kulinaria zupa z dyni
Jak zrobić tort z ziemniaków? Sprawdź! Ziemniak ma w Polsce złą opinie, jako warzywo, które tuczy. Z drugiej strony Polacy lubią jeść ziemniaki. Zobacz więcej na temat: zdrowie żywność
Anna Popek i jej porady kulinarne Może być tłusty, półtłusty, albo chudy. Jogurt jest bardzo pożytecznym napojem mlecznym. Ale czy każdy jogurt jest pożyteczny? Może zamiast kupować jogurt w sklepie warto zrobić go samemu? Zobacz więcej na temat: jogurt
Błogosławione działanie oleju lnianego na organizm Olej lniany jest znany w naszej kulturze od dawna. Ma właściwości lecznicze i spożywcze. I ma same zalety. Zobacz więcej na temat: zdrowie żywność
To one nadają życiu smak! - Mieszamy, próbujemy, eksperymentujemy. Każda partia przetworów jest trochę inna, mimo że do ich przygotowania używam tego samego przepisu, ale zawsze dam czegoś więcej, czegoś innego mniej - opowiada Agnieszka Pietrusiak, autorka bloga "Mówią Weki". Zobacz więcej na temat: hobby przetwory
Takim pysznym krwistym stekiem można podbić serce każdego mężczyzny Dobry stek obroni się sam. Nie potrzebuje specjalnych dodatków. Najważniejsza jest sztuka jego przygotowania. W "Czterech porach roku" radzimy, jak przygotować przepyszny stek. Zobacz więcej na temat: potrawy z grilla stek zdrowie