Jak smakuje kino od kuchni? W "Stacji Kultura" czeka nas wielka uczta. Ugotujemy niebieską zupę Bridget Jones. Podamy legendarne cheeseburgery z "Pulp Fiction" i upieczemy cytrynowe ciastka Sansy z „Gry o tron”. Niemożliwe??? Wręcz przeciwnie. My już znamy wszystkie przepisy! Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie hobby KSIĄŻKA
Niebezpieczna przyjemność jedzenia słodyczy - Wszyscy rodzimy się z upodobaniem do smaku słodkiego. Noworodki potrafią rozróżnić intensywność tego smaku – mówi Dr inż. Ewa Lange z SGGW. Zobacz więcej na temat: Czwórka NAUKA zdrowie
Nadwaga - plaga wśród dzieci i młodzieży Coraz większa liczba młodych Polaków ma problem z nadwagą. Nadmierna masa ciała częściej występuje u chłopców, jedynaków i wśród dzieci z dużych miast - alarmują eksperci. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie żywność
Napiwki? Tak, ale bez przymusu Dawać czy nie dawać - oto jest pytanie! Bo dla niektórych napiwek to zwykła jałmużna, a dla innych powód, by pewnych klientów traktować lepiej, a innych w ogóle nie zauważać. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Baton musli - handmade Batony zbożowe to idealna propozycja na drugie śniadanie albo podwieczorek. Jednak te dostępne w sklepach nie wzbudziły naszego zachwytu, dlatego przekąskę postanowiliśmy zrobić sami. Zobacz więcej na temat: Czwórka przepisy kulinarne śniadanie
Inteligentny talerz powie nam, co jemy Julian Caraulani zaprojektował talerz Smart Plate, który zważy znajdujący się na nim posiłek, do tego powie nam ile jest w nim kalorii i związków odżywczych. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
"Meksyk to zupełnie inna planeta" - Poznawanie Ameryki Łacińskiej zaczęłam od Meksyku i zakochałam się bez pamięci – mówi Sylwia Mróz, dziennikarka Polskiego Radia. Zobacz więcej na temat: Czwórka Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Drugie śniadanie na miarę naszych potrzeb Śniadanie to podstawa udanego dnia. Jak przyrządzić je na miarę naszych potrzeb? Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Dżbik kuchnia wegetariańska przepisy kulinarne
Karol Okrasa: nie ma zdrowych hot dogów - Hot dog składa się z dwóch podstawowych niezdrowych elementów: bułki i parówki - powiedział w audycji "Lato z Radiem" Karol Okrasa. Zobacz więcej na temat: Lato z Radiem 2013 zdrowie
Otyłość w ciąży? "To może mieć poważne konsekwencje" Jeśli jesteś w ciąży, lepiej zacznij odżywiać się zdrowo. Okazuje się bowiem, że niekontrolowanie przyrostu masy ciała w tej sytuacji może powodować poważne konsekwencje, zarówno dla ciebie, jak i twojego dziecka, m.in. wcześniejszy poród, poronienia, a także wady wrodzone. Zobacz więcej na temat: ciąża Czwórka zdrowie
DIY: smak owoców lata na długie jesienne wieczory Wraz z końcem sezonu letniego, warto wykorzystać owoce natury i zmienić je w pyszne soki i przetwory. Zobacz więcej na temat: Czwórka przetwory
Wizytę w Izraelu rozpocznij od hummusu Ostatnio robi furorę, nie tylko wśród wegetarian i wegan. Hummus podobno pochodzi z Libanu, ale jest także popularną potrawą w kuchniach: arabskiej, kaukaskiej i żydowskiej. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia wegetariańska podróże Podróże z Czwórką przepisy kulinarne
Żarcie na kółkach Burgery, tacosy, pizze, słodkości serwowane prosto z ciężarówki - tak wyglądało niedzielne popołudnie nad Wisłą podczas największego w Polsce zlotu foodtrucków. Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Dżbik
Najlepsze imprezy w Polsce: Nowa Muzyka i zlot food trucków Są tacy, którzy odmierzają czas kolejnymi edycjami festiwalu Nowa Muzyka. Święto fanów inteligentnej muzyki tanecznej już w ten weekend w Katowicach, a w Warszawie... zlot food trucków. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby MUZYKA
Serwujemy pyszne pasty do kanapek Przez całe wakacje nasz ekspert kulinarny Błażej Prośniewski testuje Wasze przepisy. Tym razem sprawdził jak po mistrzowsku przyrządzić pastę kanapkową. Zobacz więcej na temat: Czwórka przepisy kulinarne
Pasty na lato W czwartkowym Poranku przetestujemy... pasty kanapkowe. Regularnie w wakacje nasz spec od kulinariów Błażej Prośniewski sprawdza różne letnie potrawy. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Targ Śniadaniowy promuje ideę "slow food" - Targ jest miejscem spotkań lokalnych mieszkańców oraz okazją, żeby zjeść wspólne śniadanie. Coś, co jest normą w innych częściach Europy przenieśliśmy na nasz grunt - mówi Bianca Torossian, organizatorka Targu Śniadaniowego na Żoliborzu. Zobacz więcej na temat: Czwórka ekologia gotowanie kuchnia polska kuchnia wegetariańska żywność
Zobacz ducha i posmakuj lody szczawiowe O ciekawych miejscach w Polsce, które można zobaczyć w ciągu długiego weekendu mówiła w "Lecie z Radiem” Jagoda Filipczuk, przewodnik z Warmii i Mazur oraz Leszek Horwat, dziennikarz i propagator lokalnej kuchni. Zobacz więcej na temat: Mazury turystyka Warmia Lato z Radiem 2013