Blogerka zapewnia też, że nigdy nie zapomni smaku truskawkowych placków swojej babci Jasi, chociaż dziś szczególnymi względami darzy kasze - od jaglanej, przez jęczmienną, po gryczaną.
- Kasza ma taką magiczną moc, że bardzo dba o jelita. Poza tym różne rodzaje kasz działają w nieco odmienny sposób, a większość moich przepisów to po prostu lekarstwa w przyjemnej formie. Jak jest kasza, to jest jedzenie! - zapewnia Maia Sobczak.
Blogerka podaje też przepis na naturalną czekoladę bez grama cukru, którą robi się z suszonych fig. Z kolei prowadząca Katarzyna Dydo zdradza, jak udała jej się jaglanka z gruszką i tymiankiem według pomysłu Mai.
***
Tytuł audycji: Dzień Kobiet
Prowadzą: Katarzyna Dydo, Karina Terzoni
Gość: Maia Sobczak (Autorka bloga i książki "Qmam kasze")
Data emisji: 30.10.2015
Godzina emisji: 7.00
mg