Kobieta Sukcesu: Katia Roman-Trzaska Gościem audycji Kobiety Sukcesu była Katia Roman-Trzaska, która prowadzi szkołę gotowania dla dzieci. W Polskim Radiu 24 mówiła ona m.in. o tym, jak wpadała na pomysł otworzenia tego typu placówki, a także o tym, co nauka gotowania może dać dzieciom w przyszłości. Zobacz więcej na temat: Polskie Radio 24 edukacja dzieci
Jak przyrządzić Camembert w panierce z żurawiną Bohaterem w kuchni Polskiego Radia Dzieciom był ser Camembert. Zrobiliśmy wspólnie ze słuchaczami Polskiego Radia Dzieciom pyszne danie łącząc ten ser z żurawiną, dla przełamania smaku. Zobacz więcej na temat: kulinaria
Jak smakują czarne pierogi? Czarne, delikatne pierogi z farszem z sandacza to pozycja z menu ukraińskiej restauracji Kanapa. Szef kuchni tego lokalu zdradził przepis na to nietypowe danie. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA kuchnia Katarzyna Pruchnicka
Jak najlepiej odbudować organizm po zimie? Za oknem słońce, na termometrach wiosenne temperatury. Przyroda budzi się do życia. Ludzie podobnie. W jaki sposób wybudzić swój organizm z zimowego snu? Najlepiej odpowiednią zmianą diety. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA kuchnia jedzenie warzywa
Mickey Rotten: moja kuchnia jest jak pocztówka z podróży - Gotuję odkąd skończyłem osiem lat. Ta praca jest moją pasją i wiele z tego, co teraz umiem nauczyłem się sam. Dużo czytam i uczę się od innych - opowiadał Mickey Rotten, kucharz, autor kanału vegeTABLE. Zobacz więcej na temat: jedzenie Czwórka Kamil Jasieński kuchnie świata kuchnia wegetariańska kuchnia
Tego dnia czekolada nie tuczy! 12 kwietnia będziemy obchodzić Dzień Czekolady. Tego dnia każdy powinien sięgnąć po coś słodkiego. Agata Wojda namawia na łakocie owocowo-czekoladowe. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA przepisy kulinarne przepisy kuchnia
Czy nasza żywność jest bezpieczna? Opinię społeczną poruszyły opublikowane w marcu wyniki kontroli NIK, przeprowadzonej w województwie lubuskim. Wykazały one, że na fermach drobiu powszechnie używane są antybiotyki. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie żywność dieta Piotr Firan
Dlaczego warto ograniczyć spożycie mięsa? – Nie chodzi o to, żebyśmy nagle wszyscy przeszli na wegetarianizm – mówi gość audycji Katarzyny Pruchnickiej. Po prostu czasami warto odmówić sobie dań mięsnych. Dlaczego? Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne przepisy
Kto bogatemu zabroni? „Marnujemy jedzenie, bo nas stać” Wyrzucanie jedzenia zaczyna być nietaktowne, a umiejętność twórczego wykorzystywania resztek - doceniana i pożądana. Sylwia Majcher, autorka książki „Gotuję, nie marnuję” mówiła o tym w Polskim Radiu 24. Zobacz więcej na temat: Polskie Radio 24 bezdomność jedzenie społeczeństwo żywność
Wyluzuj i odpuść sobie przedświąteczną gonitwę Zakupy, sprzątanie, gotowanie, dekorowanie domu - tym zajmujemy się tuż przed Wielkanocą. - W tej całej gorączce zapominamy, że Święta to czas refleksji i odpoczynku - mówi trenerka rozwoju osobistego Honorata Kifner. Zobacz więcej na temat: Czwórka Marta Hoppe Wielkanoc STYL ŻYCIA porady
Baba czy mazurek? Jeżeli stoją Państwo przed takim przedświątecznym wyborem, to Katarzyna Pruchnicka podpowiada: – I baba, i mazurek! Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka kuchnia
Przepis na idealny barszcz ukraiński Jest aromatyczny, nietłusty mimo wędzonej słoniny, a dzięki dodatkowi w postaci soku wyciśniętego z surowych buraków – intensywny w smaku i kolorze. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA kuchnia polska kuchnia
Pyszne i puszyste gofry W kuchni Polskiego Radia Dzieciom zrobimy wspólnie gofry. Przyjrzymy się również ich historii. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM kulinaria
Jak nie marnować jedzenia? Zazwyczaj kupujemy za dużo, po czym wyrzucamy czerstwe pieczywo czy zepsute warzywa do kosza. Co zrobić, aby nie marnować jedzenia i przy okazji nie tracić pieniędzy? Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne
Tort z wątróbki, czyli walka z marnowaniem jedzenia Tort z wątróbki wydaje się czymś, co nie przejdzie nikomu przez gardło. Jednak okazuje się, że w smaku jest fenomenalny! Co więcej, zaletą takiego pomysłu jest również to, że w domu marnuje się mniej żywności. Przykłady innych dań, które można przyrządzić z resztek jedzenia podsuwała Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję, nie marnuję". Zobacz więcej na temat: Roman Czejarek STYL ŻYCIA zdrowie i dieta jedzenie żywność
Wegetariańskie kotlety z soczewicy i pieczarek Dziś w kuchni Polskiego Radia Dzieciom stworzymy bardzo smaczne i proste, a jednocześnie efektowne danie, czyli wegetariańskie kotlety z soczewicy i pieczarek. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM kulinaria
Jakie miejsce w kulturze zajmuje kuchnia? Czy dzięki jedzeniu łatwiej można zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I? Zobacz więcej na temat: jedzenie kulinaria Czwórka
Dlaczego René Redzepi zamknął restaurację Noma? Uznawana za najlepszą na świecie restauracja Noma została przed rokiem zamknięta, mimo że na stolik w kopenhaskim lokalu trzeba było czekać tygodniami. Skąd ta decyzja? Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA kuchnia Dania restauracja Małgorzata Minta