Polskie Radio
Section05

gotowanie

Tort z wątróbki, czyli walka z marnowaniem jedzenia

Tort z wątróbki wydaje się czymś, co nie przejdzie nikomu przez gardło. Jednak okazuje się, że w smaku jest fenomenalny! Co więcej, zaletą takiego pomysłu jest również to, że w domu marnuje się mniej żywności. Przykłady innych dań, które można przyrządzić z resztek jedzenia podsuwała Sylwia Majcher, autorka książki "Gotuję, nie marnuję".
Zobacz więcej na temat:  Roman Czejarek STYL ŻYCIA zdrowie i dieta jedzenie żywność

Magdalena Trojanowska – życie z dala od zgiełku miasta

Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym powodzeniem. O życiu w spokojnej miejscowości na Dolnym Śląsku mówiła w audycji Rozmowa Kulturalna Magdalena Trojanowska, autorka książki „Slow life z widokiem na Śnieżkę”.
Zobacz więcej na temat:  Polskie Radio 24 Dolny Śląsk książki