Pizza na śniadanie lepsza niż płatki? To świetna informacja dla wszystkich miłośników węglowodanów. Kawałki pizzy to lepszy wybór na śniadaniowe menu, niż popularne płatki śniadaniowe - podaje magazyn "Daily Mail". Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kulinaria Kamil Jasieński pizza Kaja Zemła
Chef Watson, czyli dania z komputera Zbliża się pora jedzenia, lodówka prawie pusta, a w głowie kompletnie brak pomysłu na przygotowanie obiadu czy kolacji. Co zrobić? Zasięgnąć rady Chefa Watsona! Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne STYL ŻYCIA
Emocjonalne Włochy kontra wyrafinowana Francja "Jestem miłością" to włoski film, w którym jedzenia jest symbolem wielkiego uczucia. O tym obrazie głośno będzie m.in. podczas przeglądu Films For Food. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria kino kuchnia francuska kuchnia włoska
"God Food", czyli boska kuchnia Malki Kafki W Czwórce zagości autorka książki "God Food. Boska kuchnia Malki Kafki". Dowiemy się m.in., czy można połączyć smak dojrzałego awokado z aromatem gorzkiej czekolady. Zobacz więcej na temat: Czwórka literatura kulinaria kuchnia polska książki
Włoskie pomysły na tłusty czwartek Zapewne każdy z nas skusi się w tłusty czwartek na co najmniej jednego pączka. Warto jednak odmienić to święto każdego łakomczucha. Włoski kucharz Marco Ghia podpowiadał w Trójce, jak zaskoczyć nasze kubki smakowe. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka Marco Ghia kuchnia włoska kuchnia tłusty czwartek pączki STYL ŻYCIA
Anna Zbyszewska-Chryniewicz i jej gotowanie z pasją Po latach pracy rzuciła pracę w korporacji i skoczyła w życiową przepaść: zajęła się tym, co sprawia jej przyjemność, czyli gotowaniem. Anna Zbyszewska-Chryniewicz organizuje warsztaty, dzieli się przepisami, organizuje spotkania autorskie przy garach. Zobacz więcej na temat: Beata Kwiatkowska Czwórka kulinaria blog STYL ŻYCIA
Jak zastawić stół podczas karnawałowego przyjęcia? Karnawał powoli dobiega końca, jednak jest jeszcze szansa, aby zorganizować przyjęcie. Czym wówczas podjąć gości? Katarzyna Pruchnicka i Daria Ładocha zdradzają ciekawe pomysły. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnie świata karnawał
Dieta mięsna kontra weganizm. Co wybrać? - To, że coraz więcej osób ogranicza spożycie mięsa, bądź całkowicie z niego rezygnuje, wynika z wzrostu naszej świadomości żywieniowej. To także moda na bycie fit i wpływ osób znanych, które często także stosują diety bezmięsne - tłumaczyły dietetyk Katarzyna Zadka i Joanna Lotkowska z fundacji ProVeg. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Piotr Firan Michał Piwowarek dieta
Czy przez makaron woda mocniej wrze? – Niedawno słuchacz zapytał: "dlaczego mleko kipi"? W zasadzie odpowiedź jest bardzo podobna – zaznaczył dr Tomasz Rożek. Zobacz więcej na temat: Trójka Tomasz Rożek Krystian Hanke fizyka ciekawostki NAUKA
Sposób na brokuły Jak "przemycić" do dania składnik, którego nie lubią nasze dzieci, a jest wskazane, by go jadły? Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia tajska brokuły ciekawostki
Kulinarne podróże. "Polak NieNażarty" i "Italia do zjedzenia" Gosia Molska żartobliwie w swojej książce nazwała Polaków nienażartymi. "Polak NieNażarty" to opowieści o polskiej kuchni oraz garść przepisów, o których autorka opowie w rozmowie z Beatą kwiatkowską. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria
Dlaczego warto jeść tempeh? Czym w ogóle jest tempeh, jakie ma właściwości i z czym najlepiej go jeść? Odpowiedzi na te pytania udzieliła w Trójce Malka Kafka, właścicielka i szefowa kuchni w warszawskiej restauracji Tel Aviv. Zobacz więcej na temat: Trójka kuchnia tajska Katarzyna Pruchnicka restauracja Indonezja smak
Kuchnia w stylu wolnym według Mateusza Zielonki Jako snowboardzista startował w wielu zagranicznych zawodach, jako kucharz zdobył tytuł "MasterChefa". - Przed udziałem w programie gotowałem na spontanie, nie korzystałem z przepisów. Nawet jeśli je czytałem, i tak robiłem po swojemu - opowiada Mateusz Zielonka Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA Beata Kwiatkowska kulinaria
Magdalena Trojanowska – życie z dala od zgiełku miasta Magdalena i Mateusz Trojanowscy przyjechali do Wlenia i odmienili życie swoje i małego przedwojennego uzdrowiska na Dolnym Śląsku. Otworzyli pensjonat Polna Zdrój, który cieszy się ogromnym powodzeniem. O życiu w spokojnej miejscowości na Dolnym Śląsku mówiła w audycji Rozmowa Kulturalna Magdalena Trojanowska, autorka książki „Slow life z widokiem na Śnieżkę”. Zobacz więcej na temat: Polskie Radio 24 Dolny Śląsk książki
Moda na gotowanie na ekranie? Coraz bliżej święta Bożego Narodzenia. W wielu rodzinach już rozpoczyna się wielkie gotowanie, w innych narzekanie, że kuchnia to miejsce nudy, złodziej czasu i wytwórnia stresu. Z drugiej strony coraz więcej osób sięga po przepisy i dobre kulinarne rady, oglądając filmiki kulinarne i czytając kulinarne blogi. Zobacz więcej na temat: Marta Januszewska Agata Puścikowska Damska torebka telewizja
Gdzie znaleźć najlepszych polskich szefów kuchni? Na uroczystej gali "Gault&Millau" nagrodzono polskich mistrzów sztuki kulinarnej. Wyróżnienia zostały przyznane w pięciu kategoriach i były rezultatem prac kilkunastu inspektorów, którzy odwiedzili ponad tysiąc polskich restauracji. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia polska STYL ŻYCIA
Śledź, kotlety wieprzowe i sukcesy Nikodema Dyzmy - Dyzma często zajada stres. Gdy chce sobie dogodzić, idzie do bardzo taniej knajpki lub wraca do domu i zjada kawałek zimnej cielęciny – podkreślił Zbigniew Kmieć, opowiadając o bohaterze słynnej książki Tadeusza Dołęgi-Mostowicza. Zobacz więcej na temat: Tadeusz Dołęga-Mostowicz literatura książki kulinaria kuchnia jedzenie Łukasz Modelski
Sztufada. Nowoczesne i zarazem klasyczne podejście do obiadu – W jednej z ostatnich audycji opowiadałam o tym, że budyń w dawnej kuchni polskiej nie był deserem, a pełnoprawnym daniem. Dziś pomówimy o innym, nieco zapomnianym daniu: o sztufadzie – mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia polska STYL ŻYCIA