Nie jesz kanapki? Podziel się z głodnym kolegą Monika Stasiuk, pomysłodawczyni eksperymentu "Na krzywy ryj", po wakacjach spędzonych na takiej diecie, postanowiła zachęcić uczniów szkół do dzielenia się kanapkami. Zobacz więcej na temat: Czwórka Piotr Firan pomoc szkoła
Otyłość a sposób myślenia o sobie W audycji "Problem z głowy" powiemy, co najbardziej dotkliwego i niesprawiedliwego słyszą o sobie osoby z nadwagą. Zobacz więcej na temat: Nina Karczmarewicz otyłość zdrowie
Jak edukować dzieci w sprawach żywienia? Rewolucja w żywieniu w szkołach. - Pomysł świetny, wykonanie… jak zwykle – tak dietetyczka ocenia zakaz podawania fastfoodów w przyszkolnych sklepikach oraz dodawania cukru i soli w stołówkach. Zobacz więcej na temat: dzieci edukacja Karolina Rożej szkoła
Rewolucja w szkolnych sklepikach i stołówkach Od nowego roku szkolnego obowiązują przepisy ograniczające dostępność tzw. śmieciowego jedzenia w szkołach. Zobacz więcej na temat: szkoła zdrowie zdrowie dziecka
Rewolucja żywieniowa w szkołach ma sens? Wyjątkowo surowe przepisy przyjęło Ministerstwo Zdrowia w trosce o zdrowie uczniów. Zmiany dotyczą sklepików szkolnych, ale również stołówek. Obiady bez soli i cukru! Nie wolno używać kostek rosołowych. Zobacz więcej na temat: dzieci Kuba Strzyczkowski szkoła Trójka żywność
Czy rewolucja żywieniowa w szkołach ma sens? Wyjątkowo surowe przepisy przyjęło Ministerstwo Zdrowia w trosce o zdrowie uczniów. Zmiany dotyczą sklepików szkolnych, ale również stołówek. Obiady bez soli i cukru! Nie wolno używać kostek rosołowych. Zobacz więcej na temat: dzieci Kuba Strzyczkowski szkoła Trójka żywność
Idzie moda na miejskie miody - Nazywają się "mokotowski" lub "białołęcki, a powstają w ulach rozmieszczonych na miejskich dachach - mówiła o jednym z nowych trendów kulinarnych w Polsce Małgorzata Minta, uczestniczka targów Expo w Mediolanie. Zobacz więcej na temat: Dwójka EXPO 2015 kuchnia polska Łukasz Modelski
Polskie smaki na Expo. Czym urzekliśmy Włochów Tegoroczne Expo jest świętem kuchni. O polskiej obecności na wystawie opowiada Małgorzata Minta, dziennikarka kulinarna, tuż po powrocie z Mediolanu. Zobacz więcej na temat: EXPO 2015 kuchnia polska
Jak dawniej powstawało jedzenie? Smok Adaś odkryje dziś, że produkty, które można obecnie kupić w sklepie, kiedyś robiono w domu. Zobacz więcej na temat: Smok Adaś żywność
Aż ślinka cieknie Cieknie na samą myśl o czymś, co bardzo lubimy. Chociaż na co dzień całkowicie o niej zapominamy, to odgrywa bardzo dużą rolę w trakcie przeżuwania, smakowania i połykania jedzenia, a także jego trawienia. Zobacz więcej na temat: Poranek Polskiego Radia Dzieciom ślina