Festiwal błota, czosnku i malowania krów Plenerowe imprezy masowe nie ograniczają się tylko do koncertów. Na całym świecie odbywają się przeróżne festiwale dedykowane oryginalnym aktywnościom - taplaniu się w błocie, degustacji czosnku albo malowaniu krów. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby
Owsianka doda ci skrzydeł Poprawia pamięć, polepsza koncentrację, przyspiesza przyswajanie wiedzy, daje energię na cały dzień i pysznie smakuje. U nas owsianka w dwóch wersjach: słodkiej i słonej. Zobacz więcej na temat: Czwórka diety Justyna Dżbik kuchnia wegetariańska zdrowie
Zakwas - początek dobrego chleba Przestaje smakować nam chleb ze sklepu, to pierwsze oznaki tego, że najwyższy czas upiec własne pieczywo. Zobacz więcej na temat: Czwórka śniadanie zdrowie
Wakacyjne gadżety 2013 Masz problem z wilczym apetytem, nie możesz oderwać się od telefonu? Schowaj swoje nałogi w sejfie i ćwicz silną wolę. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz technologie
Meksyk w Meksyku i pyszne guacamole W Stanach Zjednoczonych sprzedaje się więcej meksykańskiej salsy niż ketchupu, w Polsce też smaki Meksyku cieszą się dużym powodzeniem, ale tylko u nas Agnieszka Kręglicka radzi jak zrobić perfekcyjne guacamole. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia meksykańska Meksyk podróże Podróże z Czwórką
Robimy chłodnik Na Bałkanach tarator, w Hiszpanii gazpacho, u nas chłodnik litewski. Zupy podawane na zimno to najlepsze danie na gorące dni. Zobacz więcej na temat: chłodnik Czwórka przepisy kulinarne zupy
Jedzenie - jego wygląd ma znaczenie W Ćmielowie trwają warsztaty Art Food. Studenci ze School of Form i Royal College of Art uczą się projektowania i samodzielnie wykonują naczynia, które po zakończeniu projektu będzie można oglądać na wystawach w Polsce i Wielkiej Brytanii. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Aïoli najlepiej smakuje w Nicei Mówią, że to "czosnkowy majonez", co jednak nie oddaje w pełni smaku aïoli. Jak zrobić ten francuski sos, radzi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia francuska podróże Podróże z Czwórką
Ugotuj coś z dobrej literatury Bogusław Deptuła nie wierzy w to, że nie umiemy gotować. Swoim zbiorem felietonów "Literatura od kuchni" ma nadzieję zachęcić i do czytania, i do gotowania. Zobacz więcej na temat: Czwórka literatura
Schab z bakaliami w sosie z żurawiny i wina Odrobina słodyczy z rodzynek i orzechów oraz kieliszek wina potrafią odmienić dobrze znany schab, bo schab to nie tylko tradycyjny schabowy. Zobacz więcej na temat: gotowanie owoce pieczeń przyprawy wątróbka
Lunch i warsztaty kulinarne z Jonathanem Phangiem Konkurs zakończony. Zobacz więcej na temat: Czwórka konkurs lunch
Odkrywamy hit sezonu! W tym roku wakacyjnym hitem może być laptop z wbudowana kuchenką indukcyjną. Z zewnątrz wygląda jak laptop o dosyć nietypowym wzornictwie. Prawdziwa niespodzianka czeka na nas po podniesieniu pokrywy. Zobacz więcej na temat: Czwórka technika
Gościnność w różnych częściach świata Jak się gościmy w różnych częściach świata. Kto zaprosi nas do domu, a kto zaproponuje spotkanie w knajpie? O tradycjach i gościnności porozmawiamy w niedzielnym Bed & Breakfast". Zobacz więcej na temat: Czwórka KULTURA tradycja
Małgorzata Raducha Naczelna mistrzyni kulinarna w redakcji! Zobacz więcej na temat: Jacek Fedorowicz mieszkanie piecza Rumunia
Polska od kuchni My, Polacy pokochaliśmy gotowanie i coraz większą wagę przywiązujemy do tego, co jemy. Slow food, good food, street food - obco brzmiące nazwy wpisały się już w nasz język. My sprawdzimy o co w tym kulinarnym zamieszaniu chodzi. Zobacz więcej na temat: Czwórka zdrowie
Rozwiązanie problemu głodu na świecie? Prażona szarańcza, tłuste, białe larwy mącznika, moli woskowych? A może skorpiony, bądź pająki? To przysmaki, które, zdaniem naukowców, mogą ocalić wiele ludzkich istnień. Zobacz więcej na temat: Czwórka
Makłowicz: Chorwacja skupia w sobie to, co w Europie najlepsze Od kilku lat Robert Makłowicz dzieli swój czas pomiędzy Polskę a Chorwację. Ten znany dziennikarz, pisarz, podróżnik i krytyk kulinarny ma dom w niewielkiej wiosce w Dalmacji i spędza tam kilka miesięcy w roku. Zobacz więcej na temat: Chorwacja
Jedzenie jest w modzie i filmie! W ostatnim czasie zaczynamy bardziej interesować się tym, co jemy. Stawiamy na ekologiczne i lokalne produkty. Nic dziwnego, że kulinariami zainteresowali się też organizatorzy Planet+ Doc Film Festival. Zobacz więcej na temat: Czwórka FILM