Dynia w roli głównej. Zobacz, co można z niej zrobić Choć za oknem wciąż piękna pogoda, a słońce nie wygląda, jakby się gdziekolwiek wybierało, jesień zbliża się wielkimi krokami. To wcale nie musi oznaczać nic złego. Zobacz więcej na temat: dynia jesień dom uroda kawa
Pomidor niejedno ma imię "Gargamele", "Malinowe", "San Marzano", "Paprykowe", "Daktylowe", "Bawole serca", "Cherry" - to tylko kilka z nich. O właściwościach prozdrowotnych pomidorów opowiada Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska z Dietosfery. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA pomidory dieta Kuba Marcinowicz
Soljanka - przepis na tradycyjną chłopską zupę Przepisów na soljankę jest mnóstwo. My proponujemy soljankę w nieco bardziej wykwintnej - i trochę bardziej pracochłonnej - wersji. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha jedzenie przepisy
Co ma do zaoferowania polska śliwka? Początek września to doskonały czas dla amatorów owoców, a zwłaszcza śliwek. Właśnie zaczyna się sezon, który potrwa dobrych kilka tygodni. O tym, jakie korzyści daje nam ich jedzenie opowiada dietetyk Hanna Stolińska. Zobacz więcej na temat: Kuba Marcinowicz kuchnia owoce śliwki Czwórka STYL ŻYCIA
Śliwka w boczku na dobry początek jesieni – Dla mnie śliwka jest owocem, który zapowiada początek lata i koniec jesieni. To najlepszy moment, żeby nimi się najeść – mówi Gaja Kuroń. Ten moment wykorzystała Gabriela Darmetko, która zamówiła u Gai kolejne proste i zarazem pyszne danie, tym razem ze śliwką w roli głównej. Zobacz więcej na temat: Trójka Gabriela Darmetko STYL ŻYCIA kuchnia gotowanie Gaja Kuroń śliwki
Masło orzechowe – pyszne i uniwersalne Masło orzechowe nie jest w Polsce tak popularne, jak choćby w USA, ale używając go, można wyczarować w kuchni niejedno fantastyczne danie. Zobacz więcej na temat: Trójka Gabriela Darmetko STYL ŻYCIA kuchnia gotowanie Gaja Kuroń
Kukurydza latem? Klasycznie! Każda kolba kukurydzy ma podobno parzystą liczbę rzędów ziaren i zwykle jest ich 16. Możemy to sprawdzić przygotowując jeden z przepisów Gai Kuroń. Zobacz więcej na temat: Trójka Gabriela Darmetko STYL ŻYCIA kuchnia gotowanie Gaja Kuroń
Wszystkie oblicza naleśnika Z audycji na audycję Gabriela Darmetko stawia kulinarną poprzeczkę coraz wyżej. Tym razem poprosiła Gaję Kuroń o coś, co można zjeść na ciepło, na zimno, na słodko i na słono. No, i danie musi być przede wszystkim proste do wykonania. Gaja Kuroń nie dała się zbić z tropu i od razu zaproponowała naleśniki! Zobacz więcej na temat: Trójka Gabriela Darmetko STYL ŻYCIA kuchnia gotowanie Gaja Kuroń naleśniki
Przepis na "kamedulską" zupę dyniową W Rytwianach 400 lat historii przeplata się z teraźniejszością. Kameduli prowadzili bardzo skromne życie. Ich kuchnia opierała się głównie na tym, co sami wyhodowali w swoich ogrodach. Najbardziej znany jest kociołek kamedulski, ale my zapraszamy na zupę dyniową. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Przepis na gruzińską przekąskę - mchali z buraków Wszyscy słyszeli o pierożkach chinkali, plackach chaczapuri i słynnych gruzińskich szaszłykach. My zapraszamy na mchali z buraków. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Smaki lata. Sposób na domowe pierogi z jagodami Małgorzata Raducha zaprasza na wspaniałe letnie pierogi z farszem z jagód według przepisu babci Filomeny. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Upiecz sobie chleb. To proste Zapanowała moda na wypiekanie chleba w domu, a w dobie pandemii i kwarantanny wielu z nas też zaczęło wypiekać chleb. Justyna Marszałkowska, dietetyk. Przekonuje, że to bardzo proste. Zobacz więcej na temat: chleb wypieki certyfikat jakość produktu Sława Bieńczycka zdrowie
Menu na spotkanie towarzyskie. Z czym podawać polskie sery? Sery korycińskie i wiżajeńskie, sandomierskie "Hrabianki", "Jaśniepanki" lub "Panicze" z dodatkiem kozieradki, czosnku niedźwiedziego, albo czarnuszki. Pychota! A co powinno się znaleźć obok nich na stole? Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Przepis na kociołek kamedulski Dziś zapraszamy na przepis wprost z kuchni klasztornej - kociołek kamedulski. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Przepis na zaskakującą... zupę z pokrzywy Pokrzywa zwyczajna jest teraz na topie. Jest wykorzystywana jako składnik koktajli i jako dodatek do przeróżnych dań. My zachęcamy do spróbowania zupy z pokrzywy. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Królowa naszych jezior. Przepis na sielawę z patelni Wystarczy tylko lekko oskrobaną z dość miękkiej łuski sielawę rzucić na dobrze rozgrzany tłuszcz, następnie oprószyć ją czarnym pieprzem i dodać gałązkę rozmarynu. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Przepis na domowy serek z mleka prosto od krowy Z takiego serka można zrobić prosty serniczek z żelatyną, albo po prostu zjadać go na śniadanie z odrobiną miodu lub owocami. Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Pora na szparagi! – Niezależnie od wszystkiego, co dzieje się wokół nas, pewne rzeczy pozostają niezmienne: maj to czas, gdy szparagi pojawiają się na moim stole tak często, jak to tylko możliwe – mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie szparagi