"Napój z podróży” – Ewelina Karpacz-Oboładze Wtorek, 16 sierpnia, godzina 18.15, Program 3. Para geografów: Michał i Małgosia podczas jednej z podróży wpadli na pomysł, by smaki, które spotykali w różnych częściach świata zamknąć w butelkach. Zobacz więcej na temat: Ewelina Karpacz-Oboładze kawa pieniądze podróże reportaż
Krewetki w cieście francuskim z mieszanką ziaren Pyszne danie, które zachwyci każdego smakosza krewetek! Zobacz więcej na temat: ciasto francuskie krewetki piec
Czekolada Ten uwielbiany na całym świecie smakołyk produkuje się ze zmiażdżonych ziaren kakaowca, rosnącego na obszarach tropikalnych. Zobacz więcej na temat: Czy wiesz że Meksyk Europa pieniądze
E. cola sprowadzona z Egiptu? GIS czeka na dowody Zarażone miałyby być nasiona kozieradki, rośliny używanej jako przyprawa oraz mającej zastosowanie w ziołolecznictwie. Zobacz więcej na temat: Egipt Sopot POLSKA Niemcy IAR EHEC
Marynowane szaszłyki z polędwiczek kurczaka podane z pikantnym, karmelizowanym ananasem i melonem Zobacz więcej na temat: polędwiczki szaszłyki owoce oliwa z oliwek
Zabójcza bakteria przybyła z Egiptu? Fala zarażeń bakterią e.coli mogła być wywołana egipskimi nasionami kozieradki, której używa się jako przyprawy. Zobacz więcej na temat: Egipt EHEC firma Francja Niemcy zatrucie
Plan imprezy LATO Z RADIEM - Trasa 2011 Zobacz więcej na temat: POLSKA Ministerstwo Zdrowia Bogdan Sawicki żywność
Weki XXI wieku - mamy przepisy! (WIDEO) Gościem Poranka jest Beata Martynowska, specjalistka od przetworów. W rozmowie z Anią Depczyńską zdradza przepisy na najlepsze smakołyki. Zobacz więcej na temat: przetwory owoce desery POLSKA
Robert Sowa Miłośnikom dobrego jedzenia znany jest przede wszystkim jako szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, którą zarządzał do września 2009 roku. Zobacz więcej na temat: POLSKA hotel TVN Piłka nożna
Makaron ze szparagami Podstawą musi być dobry makaron. Zobacz więcej na temat: bazylia makaron szparagi
Wielka Sobota. Co Polacy włożą do wielkanocnego koszyczka? Zgodnie z tradycją, w Wielką Sobotę Polacy święcą pokarmy, którymi dzielą się podczas uroczystego wielkanocnego śniadania. Zobacz więcej na temat: religia święta tradycja wiara Wielkanoc śniadanie IAR POLSKA wędliny
Jagnięcina w pancerzu z soli O jagnięcinie mówiła niedawno Ana, Katalonka z Barcelony. Wspominaliśmy o mięsie jagnięcym, gdy wybraliśmy się do Kraju Basków. Wielkanoc to kolejna okazja do podania mięsa jagnięcia. Zobacz więcej na temat: Marek Brzeziński Barcelona oliwa z oliwek POLSKA białko
Oszukał przez internet 200 osób na 100 tys. zł Policjanci z Opola zatrzymali mężczyznę podejrzanego o oszustwa za pośrednictwem portalu aukcyjnego. Zobacz więcej na temat: dane osobowe internet Opole
Przetrwać zimę Przedłużające się mrozy doskwierają każdemu. Istnieją jednak pewne metody, które pozwolą nam złagodzić skutki długiej zimy, przeżyć ten okres w dobrym zdrowiu i z doskonałym samopoczuciem. Zobacz więcej na temat: ćwiczenia diety mieszkanie sałatki
Perliczka po normandzku - Normandia pachnie serami i smakuje jabłkiem – zachwyca się francuską krainą kucharz Marek Brzeziński w "Kulisach kulinarnej akademii". Zobacz więcej na temat: boks Francja Marek Brzeziński Normandia
Pasztet cielęcy z grzybami Pasztet jest nieodłącznym towarzyszem świąt. Wspaniale smakuje prosto z pieca jak i na zimno, do poświątecznej kanapki. Zobacz więcej na temat: boczek kanapki kulinaria pasztet święta wątróbka
Polędwiczki w złocistej skórce z pyr A może zamiast podawać tradycyjne danie mięsne i ziemniaki, ukryć polędwiczki w złocistej ziemniaczanej skorupce? Zobacz więcej na temat: kulinaria piec pieczeń polędwiczki
Indyk z morelami w cieście Morele suszone możemy wykorzystać nie tylko do wigilijnego kompotu. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie ciasta ciasto francuskie indyk kulinaria musztarda