Food porn. Ekshibicjoniści przy stole Kiedy minął szał na selfie, do sieci zaczęliśmy wrzucać zdjęcia naszego... jedzenia. - Żeby taka fotografia była sensowna, musi mieć kontekst, opowiada historię - przekonują pomysłodawczynie magazynu "Kukbuk". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński moda trendy
Od lekarstwa do hulanki. Dzieje polskiej wódki Zapraszamy na rozmowę o rodzajach, gatunkach i historii polskiej wódki z kolekcjonerem tego trunku Adamem Łukawskim. Zobacz więcej na temat: historia Polski KULTURA napoje wódka
Food Porn - uczta dla ciała i oka Gośćmi będą Daria Pawlewska i Oliwia Gede-Niewiadomska - fotografki, twórczynie niebanalnego magazynu kulinarnego "Kukbuk". Zobacz więcej na temat: Czwórka fotograf fotografia jedzenie
Zdrowe i pyszne batoniki od Jamiego Olivera - To owsiane batoniki z nasionami, owocami i przyprawami. Zawierają uzupełniające się składniki. Np. surowe morele bogate w żelazo, które jest lepiej przyswajalne dzięki obecności witaminy C w pomarańczy - mówi Maria Brzozowska, tłumaczka książek Jamiego Olivera. Zobacz więcej na temat: gotowanie jedzenie Katarzyna Pruchnicka Trójka
Rewolucje kulinarne na brytyjskim stole - Elizabeth David wychowała całe pokolenie Brytyjczyków. Pokazała im, co to dobra oliwa czy pasta - opowiada reportażystka Małgorzata Seruga. Zobacz więcej na temat: Dwójka Łukasz Modelski Wielka Brytania
XX-wieczne rewolucje kuchni brytyjskiej Bohaterką "Drogi przez mąkę" będzie Elizabeth David, słynna brytyjska kucharka i autorka książek kucharskich. Zobacz więcej na temat: Wielka Brytania
Z inspiracji Libią. Pieczone warzywa korzeniowe - To o tyle fajna kuchnia, że jest prosta. Niektórzy się dziwią: tyle tu przepisów i wszystko takie łatwe - mówi Samar Khanafer, autorka książki "Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie". Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia Libia przepisy kulinarne Trójka
Co to był za ślub! Tylko jak się do tego zabrać? Zapraszamy na spotkanie z wedding plannerką, która podpowie, co zrobić, żeby ten dzień był wyjątkowy. Zobacz więcej na temat: Czwórka moda trendy
Picie herbaty służy naszej harmonii Zielona, czarna, biała, żółta, czerwona. Chińska, japońska, indyjska, gruzińska, afrykańska. Odmian herbaty jest wiele. W Jedynce mówimy, czym między sobą się różnią i na czym polega filozofia ich parzenia. Zobacz więcej na temat: herbata jedzenie kuchnia Małgorzata Raducha
Menu neolitu. Sztuka przetrwania bez dietetyków W audycji "Nawiedzeni" wsiedliśmy w spożywczy wehikuł czasu i przenieśliśmy się tysiące lat w przeszłość, by zajrzeć do garnka prehistorycznych ludzi. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta jedzenie kuchnia Maciej Oswald NAUKA prehistoria
Zapomnij o diecie i zacznij biegać W audycji "Rozbiegani" porozmawiamy m.in. z dietetyczką Katarzyną Biłous, która przekona nas do porzucenia drakońskich diet! Zobacz więcej na temat: bieganie Czwórka dieta SPORT zdrowie
Jak rozpoznać "bezpieczną" restaurację? Magdalena Grzebyk, blogerka i recenzentka kulinarna tłumaczyła w Czwórce, pod jakim kątem warto spojrzeć na restaurację, by obiektywnie ją ocenić. Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka Karina Terzoni Michał Piwowarek restauracja
Historia pączka. Od słoniny aż po baterię słoneczną W starożytności były nadziewane słoniną i podawane z mięsem. W XVI wieku zaczęto przyrządzać je na słodko. Klasyczny pączek ma około 350 kalorii i żeby go spalić, trzeba słuchać radia co najmniej 5 godzin. Zobacz więcej na temat: ciekawostki Czwórka Kaja Zemła Patryk Kuniszewicz
Karina Zuchora. Jej miejsce jest w kuchni! - Kiedyś biegałam po bieżni, dziś latam między garnkami z poparzonymi rękami - deklaruje Karina Zuchora, była lekkoatletka, obecnie szef kuchni. Zobacz więcej na temat: Czwórka Filip Chajzer hobby Jan Kruczkowski Mateusz Tomaszuk rozrywka
Kobiecy triathlon - jak się do niego przygotować? W audycji "Dzień kobiet" będzie sportowo, ale także lifestyle'owo. Zaprosimy was na zawody sportowe i warsztaty modowe. Zobacz więcej na temat: bieganie Czwórka moda SPORT zdrowie
Polska kuchnia. Jak gotowano 100 lat temu? - Polska kuchnia jest bardzo różnorodna, zaskakująca. To nie tylko schabowy, bigos i pierogi – mówi Lena Kostylewa – blogerka, wskrzeszająca staropolskie przepisy. Zobacz więcej na temat: bloger Czwórka gotowanie kuchnia polska Lena Kostylewa Piotr Firan
Karina Zuchora - dziewczyna z garnkami W tłusty czwartek uczestniczka jednego z kulinarnych show poda przepis na pączki i zmierzy się z absolutnie niepoważnym wyzwaniem. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby rozrywka
Black Dresses: bez śniadania nie wychodź z domu Monika Kamińska, jedna z najbardziej wpływowych polskich blogerek modowych tłumaczyła w Czwórce, dlaczego śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i co warto spożywać tuż po wstaniu z łóżka. Zobacz więcej na temat: Black Dresses bloger Czwórka gotowanie Mariusz Infulecki Michał Migała moda