Nowy wynalazek dla miłośników fast foodów Jedna z restauracji stworzyła tacę z klawiaturą Bluetooth. Wszystko po to, żeby nie dotykać swojego telefonu tłustymi palcami. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kuba Marcinowicz smatfon technologie
Egzotyczne menu. Jak jeść pałeczkami? - Pałeczki należy trzymać za sam koniuszek - tłumaczy dziennikarka i podróżniczka Ludwika Włodek. - A prawdziwym wyzwaniem jest zjedzenie w ten sposób wietnamskiej zupy. Zobacz więcej na temat: Czwórka Justyna Majchrzak KULTURA podróże
Kimchi zamiast kebaba? Moda na kuchnię z Korei - Trendy pokazują, że zainteresowanie kuchnią koreańską będzie rosło przynajmniej do 2018 roku - opowiadała w Dwójce autorka książki "Tradycje kulinarne Korei”. Zobacz więcej na temat: Korea Południowa kuchnia polska KULTURA Łukasz Modelski
Karolina i Maciej Szaciłło - ich przepis na młodość - Technologia modyfikuje produkty tak, że to, co kiedyś uchodziło za dobre dla naszego zdrowia, dziś nie działa, albo może szkodzić - mówią autorzy książki "Karolina OdNowa. 69 sposobów na młodość". Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Karina Terzoni Katarzyna Dydo poradnik
Co łączy polski i koreański jadłospis? O tym porozmawiamy w najbliższej audycji z cyklu "Droga przez mąkę" z autorką książki "Tradycje kulinarne Korei”. Zobacz więcej na temat: Korea Południowa kuchnia polska
"Masakra" - zakrapiana miejska odyseja Najnowsza powieść Krzysztofa Vargi to podróż przez nocne ulice Warszawy. Główny bohater na swojej drodze spotka różne nieszablonowe postaci i coraz bardziej się upija. Zobacz więcej na temat: Krzysztof Varga KSIĄŻKA kuchnia polska KULTURA literatura Łukasz Modelski Warszawa
Kasza. Magiczny składnik w polskiej kuchni? - Dziś zapominamy o kaszy, a przecież mamy ją niemalże w genach, bo polskie posiłki obfitowały w nią już w średniowieczu - przekonują Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz, blogerzy. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta gotowanie Kuba Marcinowicz zdrowie
Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją" W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko. Zobacz więcej na temat: blog bloger blogosfera Czwórka gotowanie hobby Kuba Marcinowicz
Menu z procentami według Krzysztofa Vargi O alkoholowych rozterkach, sposobach wychodzenia z ciągu i... potędze polskich zup pomówimy z autorem powieści "Masakra". Zobacz więcej na temat: Krzysztof Varga literatura
Spędź Noc Muzeów na prywatce u bikiniarzy - W tym roku chcemy pokazać jak nosiła się i bawiła młodzież w okresie stalinizmu: warszawscy bikiniarze, krakowscy dżollersi i wrocławscy bigarze - mówi Katarzyna Grabowska z Muzeum Powstania Warszawskiego. Zobacz więcej na temat: gotowanie Jazz Muzeum Powstania Warszawskiego Noc Muzeów 2015 Roman Czejarek warsztaty
Co jeść, żeby czuć się lepiej? - Wystarczy kilka dobrze skomponowanych składników, żeby nasz posiłek uczynił nas szczęśliwszymi - przekonuje dietetyk Wanda Baltazar. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Patryk Kuniszewicz
Leon Myszkowski - nastolatek w kuchni - Gdyby nie You Tube, wiele osób nie byłoby tu, gdzie teraz jest. Także ja - mówi Leon Myszkowski, syn Justyny Steczkowskiej, pasjonat podróży i kulinarny vloger. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby Jan Kruczkowski Mateusz Tomaszuk
Czekoladowe trufle: słodkie i zdrowe - Słodkie rzeczy, które mogę jeść bez wyrzutu i bez wyrzutów polecać to zdrowe i całkowicie naturalne trufle czekoladowe - mówi Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Warzywa korzeniowe w roli głównej - Seler czy pietruszkę można upiec na słodko lub na słono, można z nich przygotować fajną zupę krem czy purée - mówi Marcin Kuc, autor bloga kulinarnego. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
Powieść milicyjna, czyli raki w służbie kontrrewolucji - Pół życia jadałem w knajpach PRL, a zupy rakowej w menu nigdy nie widziałem - żalił się znawca PRL-owskiej literatury kryminalno-propagandowej Andrzej Potocki. Zobacz więcej na temat: Dwójka kuchnia polska KULTURA literatura Łukasz Modelski PRL propaganda
Epickie grillowanie u Filipa Chajzera - W grillowaniu, tak jak w modzie, obowiązują trendy - mówi szefowa kuchni Adrianna Marczewska. I tłumaczy, że kiedyś obowiązywała pierś z kurczaka, dziś zajadamy się kaszanką z warzywami. Zobacz więcej na temat: Czwórka Filip Chajzer grill kuchnia wegetariańska
Menu rodem z PRL-owskiego półświatka Co się jada, a zwłaszcza pija w "powieści milicyjnej", jak ją określał Stanisław Barańczak, opowie koneser tej literatury Andrzej Potocki. Zobacz więcej na temat: kuchnia polska literatura PRL
Podróże kulinarne Joanny Łuniewskiej - Mój blog powstał z połączenia dwóch pasji: do gotowania i do podróżowania - opowiada Joanna Łuniewska. - Dzięki temu już wiem, w którym kraju ludzie zajadają się słodyczami ze smalcem. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby Piotr Firan podróże