"Gjelina: Cooking from Venice, California" - kultowa książka kucharska Przepisy kulinarne zawarte w książce "Gjelina: Cooking from Venice, California" to menu inspirowane posiłkami serwowanymi w kalifornijskiej restauracji Gjelina. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamila Dębczak Michał Piwowarek kulinaria STYL ŻYCIA
Kultowe książki kucharskie. To nie restauracja, to doznanie kulinarne Daniel Humm to pochodzący ze Szwajcarii szef kuchni, który jest właścicielem najlepszej restauracji na świecie. A co znajdziemy w jego książkach? Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Michał Piwowarek kuchnia jedzenie restauracja STYL ŻYCIA kuchnia francuska
Kultowe książki kucharskie. Krewetki z anyżem od Mimi Thorisson W żyłach Mimi Thorisson płynie francuska i chińska krew. Blogerka kilka lat temu spełniła swe marzenie i zamieszkała na południowym zachodzie Francji, w okolicy szczególnie urokliwej i pełnej zamków. Przepis na krewetki jej autorstwa poleca David Gaboriaud. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Michał Piwowarek kuchnia STYL ŻYCIA
Kultowe książki kucharskie. "Sztuka fermentacji" to biblia kiszenia - Moda na kiszonki w Polsce trwa cały czas - mówi Michał Kępiński, kucharz. - Dziś możemy mówić o modzie na fermentowanie produktów, których do tej pory nie kisiliśmy - dodaje. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Michał Piwowarek kuchnia polska kulinaria
Kultowe książki kucharskie. "Potrawy z różnych stron świata" "Potrawy z różnych stron świata" to książka z 1984 roku. Autorem jest Maciej Halbański. - To książka przezabawna, a jednocześnie inspirująca - mówi Gosia Molska, dziennikarka kulinarna i podróżniczka. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński Michał Piwowarek STYL ŻYCIA
Kultowe książki kucharskie: Barbara Bytnerewiczowa - Potrawy z mąki i kasz Barbara Bytnerewiczowa to prekursorka kuchni jarskiej w Polsce. To ona w latach 70. pokazała, że można jeść bez mięsa. Czy pochodzące z 1979 roku przepisy smakują do dziś? Zobacz więcej na temat: kuchnia polska kuchnia KSIĄŻKA jedzenie przepisy kulinarne Michał Piwowarek Kamil Jasieński
"Łowcy smaków". Jak miejska dziewczyna odkryła sezonowość - Dziś nie widzimy zmieniających się pór roku - mówi Ina Rybarczyk, blogerka, autorka książek kulinarnych. - Do napisania książki "Łowcy smaków. Cztery pory roku" skłonił mnie fakt zamieszkania na wsi - dodaje. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński kulinaria warzywa kuchnia wegetariańska
Pascal Brodnicki: gotowanie jest okazją "Tuba Smaku" to książka kulinarna i przygodowa. - Jedna osoba zaczyna opowiadać historię, a kolejne dodają coś do niej, są to głównie przepisy kulinarne - mówią współautorzy książki. Zobacz więcej na temat: Mateusz Fusiarz Czwórka smak kulinaria