Pieprz, sól i trotyl. Polityczna kuchnia Gmyza Na półkach księgarń pojawiła się książka "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu". Publikacja powstała na podstawie programu telewizyjnego "Kuchnia polska", do którego dziennikarz śledczy zapraszał polityków od lewa do prawa. Zobacz więcej na temat: Cezary Gmyz cukier gotowanie KSIĄŻKA kuchnia polityka Roman Czejarek zdrowe odżywianie
Krótki sezon na szparagi. Jak go wykorzystać? W "A nuż, widelec" namawiamy do jedzenia szparagów i podajemy kilka sprawdzonych sposobów na ich przygotowanie. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne szparagi Trójka
Jak dobrać muzykę do potraw? Badania pokazują, że poprzez muzykę nie tylko budujemy klimat wokół jedzenia, ale też wpływamy na smak, tempo spożywania i cenę zamawianych potraw. Zobacz więcej na temat: dźwięki kuchnia Łukasz Modelski MUZYKA Paweł Brylski KULTURA
Food Revolution Day. Kulinarne ruszenie Polaków - Food Revolution Day to akcja, która pokazuje, że działania na rzecz promocji zdrowego żywienia może zrobić każdy z nas we własnym domu - mówi kucharz Grzegorz Łapanowski i dodaje, że wystarczy zacząć... gotować. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka gotowanie Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Jakie jest brzmienie dobrego jedzenia? W audycji "Droga przez mąkę" porozmawiamy o relacji dźwięku i smaku, o synestezji, o tym, jakie dźwięki i jak wpływają na smak. Zobacz więcej na temat: dźwięki kuchnia
Zdrowe, wspólne gotowanie - w ten dzień! Naszymi gośćmi będą Katarzyna Pieczyńska, Janek Paszkowski i Grzegorz Łapanowski - założyciel fundacji Szkoła na widelcu. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Grzegorz Łapanowski kuchnia zdrowie
Wyglądać chudo to wyglądać źle? - Przecież kiedyś mówiło się, że ktoś jest "słusznej sylwetki". A ludzie szczupli byli pozbawieni majestatu - argumentował ekspert kulinarny Zbigniew Kmieć. Czy duża masa może być zdrowa? O to pytaliśmy na Pikniku Naukowym. Zobacz więcej na temat: dieta kuchnia Łukasz Modelski nadwaga
Szparagi na kilka smacznych sposobów Na przykład w sałatce, której siłą jest łatwość wykonania i niewielka ilość składników. Dodatkowo jest ona zdrowa i bardzo smaczna. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Młoda rzodkiewka w roli głównej - O tej porze roku nie ma ona jeszcze zbyt dużo smaku. Rzodkiewka, która będzie naprawdę szczypać w język, pojawi się dopiero pod koniec czerwca - mówi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Agnieszka Kręglicka gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Węglowodany a bieganie. Co może jeść biegacz? Wszyscy wiemy, że paliwem dla naszego organizmu są węglowodany. W audycji "A nuż, widelec" rozmawiamy o tym, w którym momencie dnia powinni jeść je biegacze. Zobacz więcej na temat: bieganie gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia SPORT Trójka węglowodany
Qmaj kaszę - miej uśmiechnięte jelita Kasza - to zdrowy produkt zbożowy, który coraz częściej gości na naszych stołach. Śmiało można powiedzieć, że powraca do naszego menu. Zobacz więcej na temat: Anna Depczyńska Czwórka jedzenie kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kuchnia Piotr Firan
Kulinarne powroty - tradycja i fermentacja - Poznań, Trójmiasto, Kraków świetnie rozwijają się gastronomicznie, jednak większość trendów wychodzi z Warszawy - mówi Magda z Krytyki Kulinarnej i zdradza nadchodzące mody. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka jedzenie Kamil Jasieński kuchnia moda restauracja
Szparagi, czyli zieleń wraca do kuchni! Na straganach zaczyna się coraz bardziej zielenić, a z ziemi wychylają się już pierwsze zielone szparagi. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia szparagi Trójka
Średniowiecze na naszych talerzach W dniach 9 i 10 kwietnia odbywał się Toruński Festiwal Smaków pod hasłem kuchni krzyżackiej. Czy średniowieczne podejście do jedzenia można odnaleźć we współczesnej kuchni? Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia średniowiecze Trójka
Kulinarna książka wiosny 2016? O kwiatach! - Ta książka przekona was do jedzenia kwiatów. Dajemy jej 10/10 - mówili o publikacji "Jadalne kwiaty" Małgorzata Minta i Łukasz Modelski. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia kulinaria KULTURA literatura Łukasz Modelski Małgorzata Minta
Kuchenne półki pełne dobrych książek Od przepisów z jadalnymi kwiatami po podstawy kuchni polskiej dla obcokrajowców. W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o książkach. Zobacz więcej na temat: książki kuchnia kulinaria KULTURA literatura
Sukces w gastronomii? "Bez pasji nie ma szans" Na dworach królewskich i arystokratycznych mieli wysoki status społeczny. W epoce stołówek szkolnych i zakładowych też lepiej było z nimi nie zadzierać, a dziś - czy opłaca się być kucharzem? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Węsierska kuchnia praca restauracja zawody
Nadchodzi czas zielonej sałaty Wiosna za pasem. Przyroda powoli się zieleni. Nam na talerzu pierwsza zazieleni się sałata. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka