Tomasz Dolski - dźwiękiem maluje obrazy Z Tomaszem Dolskim porozmawiamy przede wszystkim o jego nowym utworze "One day in Berlin" i o klipie, który do niego stworzono. Zobacz więcej na temat: Czwórka Karina Terzoni Katarzyna Dydo moda MUZYKA
James Bond na śniadanie, obiad i kolację Rozmowa z Gosią Serugą na temat zwyczajów kulinarnych tajnego agenta Jej Królewskiej Mości - Jamesa Bonda. Zobacz więcej na temat: James Bond
Tradycyjną kuchnię "dosmaczam" po swojemu Z zawodu geodeta, z zamiłowania podróżniczka. Dominika Wójciak, zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, opowiedziała o tym, za co kocha gotowanie. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie Katarzyna Dydo telewizja
Smakowite historie Dominiki Wójciak Zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, Dominika Wójciak, opowie w Czwórce o tym, jak zmieniło się jej życie po wygraniu show. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Katarzyna Dydo
W Meksyku nawet słodycze mają smak chilli - Można znaleźć lizaki, gumę do żucia i żelki z tą przyprawą - mówiła w Jedynce Isabel Balderas, szefowa kuchni jednej z meksykańskich restauracji w Warszawie. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia meksykańska Meksyk przepisy kulinarne Roman Czejarek zdrowie
Na co uważać podczas gotowania? Niejednemu kucharzowi zdarzyło się błądzić. Jak omijać kulinarne pułapki, z których nie da się wyjść obronną ręką? Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka Trójka
Śnieg... do jedzenia Ciastka, naleśniki, drinki - takie pyszności można robić ze śniegu. Okazuje się, że biały puch w kuchni to nie wymysł naszych czasów. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński moda trendy
Poświąteczne oczyszczanie organizmu Jeśli święta w tej chwili kojarzą ci się już tylko z przejedzeniem i brakiem sił, warto oczyścić swój organizm przed balem sylwestrowym. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta Piotr Galus zdrowie
"Ta książka to przewodnik po moich uczuciach" - Nie jestem kobietą, która klnie i rzuca garami, tylko wrażliwą artystką, która wie jak pomóc ludziom w sposób wrażliwy, choć czasem bardzo hałaśliwy - mówi współautorka "Autobiografii apetycznej". Zobacz więcej na temat: biografia gotowanie KSIĄŻKA KULTURA Magda Gessler Małgorzata Kościelniak
"Jadłonomia". Przepis na wegańskie święta Marta Dymek zaryzykowała i rzuciła pracę, by w całości poświęcić się prowadzeniu bloga kulinarnego. Dziś wydała książkę "Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan". Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie Czwórka Katarzyna Dydo święta
Czym tak naprawdę jest "mięso"? Skąd możemy mieć pewność, że nasze jedzenie naprawdę jest zdrowe? Na ten temat porozmawiamy we wtorkowe popołudnie w Czwórce. Zobacz więcej na temat: Czwórka Piotr Firan zdrowie
Smacznego na święta! Święta smakują makiem, pachną cynamonem, a na Wigilii nie może zabraknąć karpia, pierogów i barszczu. O świątecznym gotowaniu opowiadał w Polskim Radiu 24 Karol Okrasa – kucharz, autor i prezenter telewizyjnych programów o tematyce kulinarnej. Zobacz więcej na temat: KULTURA
Kulinarne trendy, czyli moda dookoła stołu Kiedyś Polacy zachwycali się kuchnią fusion i sushi. - Kulinarne trendy określają świadomość społeczeństw wysokorozwiniętych - uważa Agnieszką Wojtowicz-Jach Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński trendy
Jem więc jestem... bardzo modny Kulinarne programy telewizyjne, blogi, targi śniadaniowe - popularność takich przedsięwzięć to dowód, że Polacy rozsmakowali się w jedzeniu. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Kamil Jasieński moda trend
Nie jem mięsa, bo nie lubię! Mięso nie jest niezastąpione twierdzą wegetarianie. A badania pokazują, że jedząc warzywa i owoce jesteśmy zdrowsi. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta kuchnia wegetariańska Patryk Kuniszewicz
Ocenianie jedzenia sposobem na życie Większość z nas bardzo lubi dobrze zjeść, ale nieliczni zdobywają się na to, by o dobrym jedzeniu pisać i mówić. Kim są krytycy kulinarni i popularni blogerzy? Zobacz więcej na temat: blogosfera Czwórka internet Piotr Firan
Oleoturystyka - na tropie oliwy - Oliwę się próbuje, a nie kupuje po opakowaniu - przestrzega kucharz. - Smak testujemy, siorbiąc. Jeśli poczujemy w gardle drapanie, mamy do czynienia z oliwą najwyższej jakości. Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia hiszpańska kuchnia wegetariańska Piotr Firan
Bułka z mięsem - złoty interes Kiedyś sushi, owoce morza i kuchnia fusion były elitą ekskluzywnych posiłków. Dziś cała Polska zajada się burgerami. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka moda trend