Kiszona kapusta to źródło zdrowia. Jak ją przygotować? – Kapusta kiszona działa zbawiennie i jest niezbędna w naszej diecie – mówi dziennikarka Trójki Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka zdrowe odżywianie zdrowie i dieta zdrowie jedzenie kiszenie kapusty
Gruzińskie smaki. Jak wyczarować je w domowej kuchni? – Dla smakosza Gruzja to raj – mówi Marcin Meller, opowiadając o książce Olii Hercules "Kaukasis. Kulinarna podróż po Gruzji i innych krajach Kaukazu". Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka Marcin Meller Gruzja kuchnia KSIĄŻKA
Przepis na przepyszne danie z jesiennych warzyw – Na targach możemy teraz znaleźć dynie. Proszę się nimi zajadać – radzi w Trójce Katarzyna Pruchnicka i podpowiada, co można wyczarować w kuchni ze świeżych warzyw. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA warzywa zdrowe odżywianie Katarzyna Pruchnicka
Comfort food – jedzenie, które poprawia humor – Dania comfort food niekoniecznie są dietetycznie i przesadnie zdrowe. Są za to aromatyczne, bardzo smaczne i poprawiają humor – mówi w studiu Trójki Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka jedzenie STYL ŻYCIA
"Kociołek wolski" - reportaż Marty Rebzdy Spółdzielnia Socjalna Wola powstała z inicjatywy społeczniczek i osób z niepełnosprawnością, którzy marzyli o stworzeniu miejsca dostępnego, otwartego i przyjaznego dla mieszkanek i mieszkańców Woli, i nie tylko. Zobacz więcej na temat: Marta Rebzda reportaż gotowanie
Pachnące i rozgrzewające napary na jesień Jesień nadeszła, nie da się ukryć, cieplej w tym sezonie już prawdopodobnie nie będzie... Stąd w audycji "A nuż, widelec" kilka pomysłów na jesienno-zimowe rozgrzewające napary. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia potrawy STYL ŻYCIA zdrowe odżywianie zdrowie woda
Michał Bryś podaje przepisy na dania z grzybów Pizza z grzybami i grzyby w proszku? Znany szef kuchni Michał Bryś radzi, jak wykorzystać tegoroczny wysyp grzybów. Zobacz więcej na temat: grzyby kulinaria gotowanie STYL ŻYCIA
Zmysłowe uczty dla wielbicieli sztuki i kulinariów – Opowiem Państwu o nietypowych spotkaniach przy stole, o wydarzeniach na styku sztuk wizualnych, teatru i kuchni – mówi Katarzyna Pruchnicka, rozpoczynając audycję "A nuż, widelec". Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia potrawy STYL ŻYCIA zdrowe odżywianie zdrowie
Czas rozpocząć pomidorowe szaleństwo! Nim na dobre zacznie się zima, warto pomyśleć o przetworach, które pozwolą na dłużej zatrzymać smaki lata. Zobacz więcej na temat: jedzenie gotowanie Katarzyna Pruchnicka przetwory Trójka
A do smaku... pył grzybowy! Grzyb może być dodatkiem, głównym składnikiem dania, ale może też być przyprawą. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka kuchnia grzyby warzywa zdrowie
Zdrowe i smaczne wody na orzeźwienie Od początku sezonu letniego lekarze i dietetycy przypominają o piciu wody. Taką z miętą czy cytryną zna każdy, ale do wody można również dodawać aromatyczne warzywa. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka woda zdrowie warzywa owoce
Owocowy chutney, czyli o nieoczywistych przetworach Wakacje to dobry czas na robienie przetworów owocowych. Dżemy i marmolady to klasyki gatunku, jednak chutney to już nieoczywisty przysmak, który warto poznać. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka przetwory gotowanie
Chcesz się najeść? Pałaszuj to, co kaloryczne! -To, co proponujemy, to wbrew pozorom zdrowe jedzenie. Bardzo zwracamy uwagę na to, jakie produkty kupujemy. Chodzi o to, żeby miały jak najkrótszy skład - mówili w Czwórce Anita Kilian i Piotr Kuźniewicz, autorzy bloga kulinarnego "Stonerchef". Zobacz więcej na temat: Czwórka kuchnia gotowanie STYL ŻYCIA Kamil Jasieński blog przepisy
Truskawkowe przetwory czas zacząć Truskawki powoli się kończą, warto więc już teraz zaopatrzyć się na zimę w truskawkowe słoiczki. Włoski kucharz Marco Ghia zdradza słuchaczom Trójki przepis na pyszną marmoladę. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka gotowanie przetwory STYL ŻYCIA Trójka truskawki marmolada
Kiszonki i marynaty, czyli lato zamknięte w słoikach - Odkryłem, że możemy konserwować wszystko. Ostatnio zachwyciłem się marynatami wytrawnymi, z octem jabłkowym, odrobiną cykru i soli - powiedział włoski kucharz Marco Ghia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka gotowanie warzywa przetwory STYL ŻYCIA Trójka
Pikle w nowej odsłonie: szparagi, rzodkiewki i inne Piklowane młode warzywa poza tym, że fantastycznie smakują, wyglądają bardzo dekoracyjnie. Piotr Kucharski radził w Trójce, jakie - nieoczywiste - rośliny warto zamknąć w słoikach. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka gotowanie warzywa przetwory STYL ŻYCIA Trójka
Rzodkiewka i pokrzywa, czyli nowe sposoby na... pesto Główna zasada robienia tego aromatycznego sosu brzmi: zielone, orzechy i oliwa. O tym, jakie zaskakujące składniki można wykorzystać do pesto, opowiadał nam Piotr Kucharski. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia włoska hobby Trójka
Najwyższy czas na polskie zioła! - Kiedy używamy polskich ziół, kuchnia pachnie łąką i polami. To fantastyczne - mówi Malka Kafka, szefowa warszawskiej restauracji Tel Aviv. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia Katarzyna Pruchnicka sałatki Trójka