Pomidorowy zawrót głowy W "Jedynce dzieciom" odwiedziliśmy bazarek w poszukiwaniu najsmaczniejszych gatunków pomidorów. Rozmawialiśmy również o przepisach, a naszym gościem była restauratorka Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: dzieci Agnieszka Ciecierska pomidory
To doskonały przepis na pieczenie razem z dziećmi! Od czego w kuchni dziecko powinno zacząć? – Powinno zacząć od takiego ciasta, które jest najprostszym, najlepszym, najbardziej sprawdzonym na świecie ciastem kruchym – proponuje Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne przepisy dla dzieci ciasta
Agnieszka Kręglicka, czyli mistrzyni smaku - Kuchnia nigdy się nie nudzi, to jest w niej najpiękniejsze - mówi Agnieszka Kręglicka, znana restauratorka i kreatorka smaków. Jakie smaki królują w kuchni naszego gościa? Zobacz więcej na temat: społeczeństwo STYL ŻYCIA jedzenie gotowanie gastronomia kulinaria Jolanta Fajkowska Barack Obama
Agnieszka Kręglicka na tropie menu Stanisława Moniuszki - Przegrzebałam się przez życiorys Moniuszki pod kątem tego, co tam wówczas jadano. W ten sposób ułożyłam tę książkę i dobierałam dania, żeby posmakować epoki - mówiła w Dwójce znana restauratorka, współautorka niewydanej jeszcze książki opisującej to, co jadał ojciec polskiej opery. Zobacz więcej na temat: kuchnia polska Łukasz Modelski jedzenie Stanisław Moniuszko maciej nowicki HISTORIA KULTURA
Wigilia bogata w smaki W specjalnym wigilijnym wydaniu audycji "A nuż, widelec" gościem Katarzyny Pruchnickiej była Agnieszka Kręglicka – restauratorka i felietonistka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Boże Narodzenie Wigilia potrawy
Czy na urlopie warto samemu gotować? Odowiedzi na to pytanie szukaliśmy we wtorkowym wydaniu "Południka", które poprowadziła Trójkowa ekspertka kulinarna – Katarzyna Pruchnicka. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka STYL ŻYCIA jedzenie urlop wakacje
Chwilowe i wyjątkowe restauracje, które warto poznać - Pop-up to restauracja, która powstaje na chwilę i wiadomo od razu, że będzie to ten jeden moment, kiedy będzie można tej kreacji kucharskiej spróbować - mówi krytyk kulinarny Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka restauracja gotowanie
Milion sposobów na danie z ziemniakiem Ziemniak ziemniakowi nierówny. Jedne są lepsze na kluski, a inne na sałatki. - Warto zainteresować się ziemniakami fioletowymi, bo mają dużo składników odżywczych - zachęca Agnieszka Kręglicka, znawczyni kulinariów. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka gotowanie Trójka przepisy kulinarne ziemniaki
Skąd wzięła się nazwa fasolka po bretońsku? - Gotuję fasolę z odrobiną cukru i solę intensywnie dopiero pod koniec gotowania. Dodaję szałwię, rozmaryn i czosnek, a gdy jest miękki i odcedzony dolewam oliwę. Fasola staje się wtedy włoska i można ją zjadać po ziarenku jak cukierki - poleca Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka fasolka po bretońsku fasolka szparagowa warzywa dieta STYL ŻYCIA
Co zrobić z grzybami, które przypominają potwory? - Najbardziej fascynujące są dla mnie takie pierzaste, białe grzyby, które wyglądają prawie jak pompony i mimo zewnętrznej budowy środek mają spójny i mięsisty. To bardzo dekoracyjne i efektowne soplówki, które znakomicie nadają się do smażenia - mówi restauratorka, Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: grzyby jedzenie Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka STYL ŻYCIA
Sztuka osiągania kulinarnego mistrzostwa Przyczynkiem tego wydania "Sztuki Jedzenia" jest film dokumentalny Pierre'a Deschampsa "Noma: My Perfect Storm", w którym poznajemy René Redzepiego, szefa kuchni najsłynniejszej i najlepszej kopenhaskiej restauracji. Zobacz więcej na temat: Beata Kwiatkowska Czwórka jedzenie kuchnia restauracja STYL ŻYCIA
Kiedy socjologia i filozofia zaglądają w talerze - W tym gronie chyba wszyscy zgodzą się, że kuchnia to zbyt ważny temat, żeby go zostawić kucharzom - rozpoczął swoją audycję Dariusz Karłowicz. Zobacz więcej na temat: Dariusz Karłowicz filozofia Henryk Domański jedzenie KULTURA psychologia Trójka
Młoda rzodkiewka w roli głównej - O tej porze roku nie ma ona jeszcze zbyt dużo smaku. Rzodkiewka, która będzie naprawdę szczypać w język, pojawi się dopiero pod koniec czerwca - mówi Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kuchnia Trójka
Agnieszka Kręglicka W czwartkowym wydaniu „Strefy Rodzica” gościć będziemy znaną restauratorkę i felietonistkę kulinarną, prywatnie mamę dwójki dzieci – Agnieszkę Kręglicką. Zobacz więcej na temat: dzieci dzieciństwo kulinaria POLSKIE RADIO DZIECIOM rodzina Strefa Rodzica wychowanie
Na Wielkanoc musi być baba! To ciasto jest obfite, piękne, wyrośnięte, lukrowane. W audycji Agnieszka Kręglicka opowiada o tradycyjnym wielkanocnym wypieku. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Rewolucja w kuchni. Jak pokochać brukselkę? Pieczona brukselka z orzechami włoskimi, grzankami, plasterkami szynki parmeńskiej? Swoje pomysły na przygotowanie tego popularnego warzywa zdradziły Marta Gessler i Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: gotowanie Katarzyna Pruchnicka kulinaria Marta Gessler Trójka warzywa zdrowie
Kręglicka: do cebuli trzeba się przekonać Pogardzana cebula, która podczas obierania szczypie w oczy może być przyrządzana na setki sposobów i jest niezastąpiona w kuchni. To prawdziwy kuchenny skarb. Zobacz więcej na temat: kuchnia polska Małgorzata Raducha owoce warzywa żywność
Na widok baby wielkanocnej ślinka sama cieknie - To jest dosyć szybkie ciasto, które można zrobić bardzo prostym sposobem. Wielki Piątek czy Wielka Sobota to moment w sam raz. Zdążymy. Warto - mówiła w "Czterech porach roku" Agnieszka Kręglicka, restauratorka. Zobacz więcej na temat: kuchnia polska przepisy kulinarne Wielkanoc