Grillowanie jako sztuka kulinarna O sposobie na grillowanie Victora Arguinzoniza, właściciela i szef kuchni restauracji Asador Etxebarri, w "Drodze przez mąkę" opowiedzą Małgorzata Minta i Joanna Mróz. Emisja dziś o godz. 11.00. Zobacz więcej na temat: Dwójka Łukasz Modelski gotowanie kulinaria
Wokół grilla z Kacprem Salzmanem Węgiel, brykiet, gaz, a może drewno – na czym najlepiej grillować? W jaki sposób kontrolować temperaturę? Marynować mięso, czy nie marynować? Nacinać kiełbasę, czy nie nacinać? I wreszcie – w jaki sposób sprawdzać, czy jedzenie jest już gotowe? Gościem tego wydania "Drogi przez mąkę" był mistrz grilla Kacper Salzman. Zobacz więcej na temat: Dwójka Łukasz Modelski jedzenie
Majówkowy grill - to nie musi być tylko mięso Wielu z nas nie wyobraża sobie majówki bez grilla. Karkówka, szaszłyki i kiełbaski to już standardowy zestaw Polaków. Tymczasem na grillu można przyrządzić dużo więcej. Zobacz więcej na temat: Czwórka majówka relaks wypoczynek Piotr Firan przepisy Weronika Puszkar przepisy kulinarne
Majówka: sezon grillowy czas zacząć! Synoptycy na długi majowy weekend zapowiadają pogodę w kratkę. Rodzimych wielbicieli grilla to jednak nie odstrasza: już myślą i kombinują, co położyć na kratkę nad rozpalonym żarem, czym smakowitym zaskoczyć rodzinę i gości? Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA kuchnia zdrowie warzywa karkówka kaszanka Paweł Turski Łukasz Sobolewski Trójka majówka
Smash burger - jak przygotować go samodzielnie w domu? Swoją nazwę smash burger zawdzięcza specjalnej metodzie przygotowywania mięsa. Czy możliwe jest przyrządzenie tego specjału we własnej kuchni? Zobacz więcej na temat: Czwórka muzyka rozrywkowa gotowanie kulinaria hamburger sv jedzenie kuchnia Małgorzata Jakubowska Szymon Jaworski Mateusz Kulik
O czym należy pamiętać, by grillowanie było zdrowe i bezpieczne? Długie i słoneczne dni skłaniają do spożywania i przygotowania posiłków na zewnątrz. Sezon na grillowanie w pełni i z tej okazji, zanim przystąpimy do przygotowania potraw, warto pamiętać o kilku istotnych zasadach. Zobacz więcej na temat: Joanna Racewicz dieta zdrowie infografika
Grillowe przysmaki w wersji wege – Na grilla możemy wrzucić nie tylko warzywa twarde. Mogą to być także sałaty, kapusta, rzepa, rzodkiewka, por, szparagi, a nawet świeże ogórki – wyliczają goście "Gorącej płyty" Wit Szychowski i Tomasz Czajkowski. Przygotowywać na grillu można oczywiście także owoce, jak choćby jabłka czy gruszki. Zobacz więcej na temat: Adriana Marczewska Trójka dieta jedzenie
Jeśli nie grill tradycyjny, to...? Część polskich gmin na podstawie komunikatu Głównego Inspektoratu Ochrony Środowiska zdecydowała się na wprowadzenie zakazu rozpalania grilla, w niektórych przypadkach nawet do końca roku. Nie musi to jednak oznaczać braku możliwości przygotowania potraw z rusztu. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA zakupy Mateusz Drozda dieta
Jak grillują wielcy szefowie kuchni? Jesień to prawdziwy sezon na grill. Profesjonaliści przejmują go od amatorów. W audycji rozmawialiśmy m.in. o tym, na czym polega wysokie grillowanie, jak kontroluje się temperaturę i jakie rodzaje drewna stosować do określonych produktów. Zobacz więcej na temat: kulinaria Łukasz Modelski Dwójka
Grillowanie na balkonie – dozwolone czy nie? Sezon na grillowanie już w pełni. Polacy, by korzystać z walorów kuchni z rusztu, wyjeżdżają na działki lub wychodzą do swoich ogrodów, na tarasy i balkony. No właśnie – czy mieszkańcy miast rozpalający grilla na balkonie postępują rozsądnie i, przede wszystkim, zgodnie z prawem? Zobacz więcej na temat: Trójka Marcin Łukawski STYL ŻYCIA balkon mieszkanie bezpieczeństwo pożar prawo
Ogień i warzywa – atrakcyjny duet! W tym wydaniu audycji mówimy o gotowaniu w plenerze i bynajmniej nie chodzi tu o mięso z grilla. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA jedzenie gotowanie Katarzyna Pruchnicka warzywa
Ryby (i owoce morza) mają głos! Olga Bończyk to aktorka i piosenkarka, która swego czasu prowadziła także telewizyjny program kulinarny (zanim to było modne). Jarosław Uściński to słynny warszawski restaurator, szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera. Oboje byli gośćmi Tomasza Żądy, z którym wymienili się niezliczoną ilością przepisów i kulinarnych tricków. Zobacz więcej na temat: Trójka Tomasz Żąda STYL ŻYCIA jedzenie podróże Olga Bończyk Stany Zjednoczone Floryda Włochy
Co na grilla? Kiełbasa czy karkówka? Jedni uwielbiają grillowanie ze względu na smaczne jedzenie, dla innych ważna jest atmosfera i wspólne spędzanie czasu ze znajomymi. Warto jednak wiedzieć, jakich zasad powinniśmy przestrzegać, żeby dania z grilla nie szkodziły naszemu zdrowiu. Czy lepiej zjeść kiełbasę, czy może jednak karkówkę? Zobacz więcej na temat: Sława Bieńczycka zdrowie zdrowie i dieta relaks
Łap fale z Czwórką. Latem się dzieje! Podczas wakacji mamy dużo czasu, aby korzystać z atrakcji przygotowywanych dla nas przez instytucje kulturalne, organizacje sportowe czy promotorów muzyki. Które miejsca warto odwiedzić, jakich dyscyplin sportowych spróbować - o tym latem w Czwórce! Zobacz więcej na temat: Czwórka wakacje hobby zabawa lato
Bezpieczne i zdrowe grillowanie. Porady specjalistki Potrawy z grilla uchodzą za zdrowe, bo w trakcie ich przygotowywania wytapia się z mięsa tłuszcz. Ale czy rzeczywiście? Trzeba zastosować się do kilku uwag, aby grill wyszedł nam na zdrowie. Zobacz więcej na temat: zdrowie kuchnia Małgorzata Raducha STYL ŻYCIA zdrowie i dieta
Jak zdrowo i bezpiecznie grillować? Piękna pogoda i ciepłe wieczory zachęcają do konsumpcji na świeżym powietrzu. W "Czterech porach roku" porozmawiamy o tym, jak grillować "z głową". Zobacz więcej na temat: Małgorzata Raducha
Soczyste grillowanie czas zacząć Okres wiosenno – letni to czas grillowania, urządzania pikników na kocyku i pieczenia kiełbasek w ognisku. Takie posiłki odpowiednio mogą być bardzo zdrowe, a spożywanie ich na świeżym powietrzu to czysta przyjemność. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM zdrowe odżywianie
Jak grillować, żeby sobie nie szkodzić? Sezon na grillowanie się rozpoczął. Kto nie lubi spędzić ciepłego dnia wraz ze znajomymi, zajadając się gorącymi kiełbaskami czy innymi przysmakami prosto z rusztu? Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA Grażyna Dobroń jedzenie