Rzodkiewka i pokrzywa, czyli nowe sposoby na... pesto Główna zasada robienia tego aromatycznego sosu brzmi: zielone, orzechy i oliwa. O tym, jakie zaskakujące składniki można wykorzystać do pesto, opowiadał nam Piotr Kucharski. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne hobby Trójka
Jak przygotować domowy keczup? Lepsza aura zachęca do wychodzenia i jedzenia na zewnątrz, np. przy okazji grilla. A przy tego typu spotkaniach w plenerze nie może zabraknąć keczupu, który najlepiej przygotować w domu. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka kuchnia wegetariańska gotowanie przetwory grill przepisy kulinarne
Wielkanocne potrawy z włoskim akcentem Pasztety, pieczone schaby, szynka, sałatka warzywna i jajka w licznych wydaniach to tylko niektóre z potraw, które pojawią się na prawie każdym wielkanocnym stole. O tym, jak urozmaicić nasz zestaw włoskimi smakami mówimy w nagraniu audycji. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka gotowanie Wielkanoc święta hobby
Gotujesz makaron w garnku? Wypróbuj inną metodę! Makaron stanowi podstawę wielu kuchni na świecie, a smakosze podkreślają nie tylko jego walory smakowe, ale też łatwy i szybki sposób przygotowania. Okazuje się, że może być jeszcze prościej. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA dieta makaron kuchnia polska jedzenie gotowanie
Jak godnie uczcić Tydzień Kuchni Włoskiej? Kuchnia włoska to nie tylko pizza i pasta. - Nie wyobrażam jej sobie bez pomidorów i oliwy - przyznaje kucharz Marco Ghia. Zobacz więcej na temat: Trójka Katarzyna Pruchnicka jedzenie dieta Marco Ghia smak STYL ŻYCIA
Światowy Tydzień Kuchni Włoskiej Ruszył Tydzień Kuchni Włoskiej organizowany przez Ambasadę Włoch, Włoski Instytut Kultury oraz Włoską Izbę Handlową. Wybrane włoskie restauracje zaproszone do udziału w wydarzeniu przygotowały specjalne menu degustacyjne w promocyjnych cenach. Inicjatywa ma na celu promowanie włoskiej sztuki kulinarnej, która zdobyła serca smakoszy na całym świecie. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA zdrowie i dieta Włochy pizza jedzenie kulinaria kuchnia makaron przyprawy zdrowe odżywianie
Zachwycający smakiem świeży makaron Dziś namawiamy nie tylko do jedzenia, ale też zrobienia makaronu. Włoska pasta fresca to świeży, a nie suszony makaron. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Speck i kamienny chleb. Przysmaki Tyrolu Płd. - Jest w tej kuchni coś lekkiego i fantazyjnego, to nie są tylko knedle - mówiła o tradycjach kulinarnych północnego regionu Włoch Anna Janowska, dziennikarka i podróżniczka. Zobacz więcej na temat: jedzenie Łukasz Modelski Tyrol Włochy
Smakołyki z Tyrolu Południowego Czym się zajadają mieszkańcy północnego regionu Włoch? O tym porozmawiamy w audycji "Droga przez mąkę". Zobacz więcej na temat: jedzenie Tyrol Włochy
Włoska, świąteczna jagnięcina Właśnie teraz jest czas, żeby dobrze zaplanować wielkanocne menu. Może nas to uchronić przed przygotowaniem zbyt dużej ilości jedzenia. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka Marco Ghia przepisy kulinarne Trójka żywność
Przepis na lasagne z dorszem Z mięsem mielonym, szpinakiem albo sosem pomidorowym - to najpopularniejsze wersje lasagne. My proponujemy wypróbować przepis z dorszem w roli głównej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka lasagne makaron przepisy kulinarne Trójka
Włoski przepis na pizzę idealną W audycji "A nuż, widelec" o najpopularniejszym włoskim daniu opowiada kucharz Marco Ghia. - Pośpiech w kuchni to nie jest dobra droga - brzmi jedna z jego rad, której zastosowanie ma duże znaczenie podczas przyrządzania ciasta na pizzę. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Marco Ghia pizza przepisy kulinarne Trójka żywność
Carbonara na dwa sposoby - klasyczny i dietetyczny Klasyczna carbonara to oczywiście spaghetti, boczek, żółtka i parmezan. Jamie Oliver proponuje w zamian niebanalną i kolorową wersję niskokaloryczną. Zobacz więcej na temat: jedzenie Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Vitello tonnato - świąteczna przystawka rodem z Włoch Vitello tonnato to plastry cielęciny z sosem, którego głównym składnikiem jest tuńczyk. Gość Katarzyny Pruchnickiej nie wyobraża sobie świątecznego stołu bez tego dania... Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Gruba czy cienka? Jak pizza podzieliła świat Gdy w Polsce mówimy o "prawdziwej" włoskiej pizzy, mamy na myśli cieniutkie ciasto i składniki w narodowych barwach Włoch: pomidory, ser mozarella i bazylia. Zobacz więcej na temat: gotowanie kuchnia kulinaria Roman Czejarek Włochy żywność
Przepis na carpaccio i winegret na bazie cytrusów - Ten sos tak "podkręci" smak zwykłej sałaty, że wszyscy będą pytać, czego do niej dodaliśmy - mówi restauratorka Marta Gessler. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria przepisy kulinarne sałatki
Listek listkowi nierówny, czyli uwaga na pestycydy W Polsce i nie tylko można zauważyć, że nastała zdrowa moda na zielone koktajle warzywne i owocowe. Uważajmy jednak na pułapki... Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria
Wegański sposób na caprese Sałatka w kolorach włoskiej flagi może cieszyć także tych, którzy unikają produktów pochodzenia zwierzęcego. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kulinaria