To doskonały przepis na pieczenie razem z dziećmi! Od czego w kuchni dziecko powinno zacząć? – Powinno zacząć od takiego ciasta, które jest najprostszym, najlepszym, najbardziej sprawdzonym na świecie ciastem kruchym – proponuje Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka gotowanie przepisy kulinarne przepisy dla dzieci
Goździk – król zimowych przypraw Zimą w kuchni dominują aromatyczne i rozgrzewające przyprawy. Jedną z najważniejszych są bez wątpienia wysuszone pąki Syzygium aromaticum, czyli czapetki pachnącej, lepiej znanej jako goździkowiec korzenny. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA jedzenie kuchnia Katarzyna Pruchnicka Boże Narodzenie dieta
Bo w makowcu chodzi o to, żeby był mak! – To nasz rodzinny przepis na makowiec bez mąki, którego oryginał znajduje się w wyświechtanym, poplamionym zeszycie w kratkę – opowiada nasz gość, psychoterapeutka, Dorota Minta. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA jedzenie kuchnia Katarzyna Pruchnicka Boże Narodzenie dieta
Ratunkowy przepis na świąteczny piernik Podobno ten staropolski powinien dojrzewać przez kilka tygodni. Jednak mało kto myśli o bożonarodzeniowym pierniku w listopadzie. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA gotowanie kuchnia Katarzyna Pruchnicka kulinaria Boże Narodzenie Boże Narodzenie 2018 pierniki
Doskonałe brownie dla każdego! – Czekolada to podstawowy składnik mojej diety – wyznaje gość Katarzyny Pruchnickiej, Daniel Coceancig. Zobacz więcej na temat: Trójka STYL ŻYCIA gotowanie kuchnia Katarzyna Pruchnicka
"Cwibak to taki przedwojenny keks, tylko lepszy" – Cwibak zachwyca teksturą i tym, że zachowuje bardzo długo świeżość. Pomimo tego, że to biszkopt, to pod wpływem bakalii jest cały czas tak fajnie wilgotny – mówiła w Trójce Monika Śmigielska, miłośniczka polskiej kuchni międzywojennej. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka wypieki kuchnia Trójka STYL ŻYCIA
Zdrowy czekoladowy mazurek bez pieczenia [WIDEOPRZEPIS] Mazurek jest nieodłącznym elementem wielkanocnego stołu. Na szczęście jego przygotowanie wcale nie musi zajmować wiele czasu i wysiłku, bo świąteczny deser możemy przyrządzić bez pieczenia i w zaledwie 20 minut. A w dodatku każdym jego kawałkiem będziemy cieszyć się podwójnie, ponieważ dostarczymy sobie nie tylko wrażeń smakowych, ale i porcję cennych składników odżywczych. Zobacz więcej na temat: STYL ŻYCIA Wielkanoc mazurek zdrowie zdrowe odżywianie przepisy kulinarne
Ciasto drożdżowe dla wegan (i nie tylko) - Przywykliśmy do tego, że w cieście drożdżowym muszą być jajka i masło. W mojej kuchni zastępuje je purée z batatów, marchewki lub dyni - mówi Marta Dymek. Zobacz więcej na temat: ciasto drożdżowe Katarzyna Pruchnicka Trójka wypieki
"T" jak tęczowy tort Wielokolorowy, słodki tort tęczowy - to brzmi jak wyzwanie i zadanie dla wyjątkowo cierpliwych. Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak torty
"G" jak goście jadą Przepis na ciasto o nazwie "Goście Jadą", to pomysł dla tych, którym do przyjazdu gości zostało mało czasu! Zobacz więcej na temat: POLSKIE RADIO DZIECIOM przepisy kulinarne Smak na tak
"N" jak najłatwiejsze ciasto w świecie! Przepis na to pyszne ciasto wyśpiewały kiedyś Radiowe Nutki. Zapytajcie rodziców, może pamiętają tę piosenkę? Zobacz więcej na temat: Smak na tak przepisy kulinarne
"J" jak jabłecznik Babci Wandy Kim jest Babcia Wanda? Ukochaną babcią Oli, która zdradzi nam sekretny przepis na najpyszniejsze ciasto na świecie. Zobacz więcej na temat: przepisy kulinarne jabłecznik Smak na tak
"Alfabet ciast". Sprawdź, jak smakują litery Gościem "Dnia Kobiet" była Zofia Różycka, autorka książki "Alfabet ciast". Korzystając z jednego z przepisów dziennikarze Czwórki upiekli gruszkową tartę! Zobacz więcej na temat: ciasteczka Czwórka Katarzyna Dydo kulinaria przepisy kulinarne
Z babą wcale nie trzeba tak delikatnie - Kierunek ukręcania ciasta według mnie nie jest istotny. Trzeba to jednak robić wolno i z głową, wykorzystując odpowiednie składniki - mówi Robert Makłowicz, kucharz i krytyk kulinarny. Zobacz więcej na temat: Janusz Weiss kuchnia polska
Tarta jabłkowa na francuskim cieście W tym wydaniu audycji "Smaki zdrowia" Anna Popek postanowiła poznać przepis na idealny deser. Wyśmienita okazała się tarta jabłkowa, czyli zapieczone na maśle jabłka podane na cieście francuskim. Zobacz więcej na temat: Anna Popek ciasto francuskie ciasto marchewkowe kuchnia francuska
Ile pączków to już jest obżarstwo? Aż 100 milionów pączków mogą zjeść dziś Polacy. Tłustoczwartkowa tradycja zobowiązuje - jak nie skosztujesz, mogą spotkać cię niepowodzenia. Czy warto tak ryzykować? Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kulinaria
Boże Narodzenie: Ile wydamy na karpia, schab i makowiec Wszystko wskazuje na to, że w tym roku potrawy na świątecznych stołach nie doprowadzą Polaków do bankructwa. Taniej będzie nas kosztować karp, pieczone mięsa, ciasta i cytrusy. Tylko za makowiec zapłacimy więcej – bo mak i bakalie podrożały o 20 proc. Zobacz więcej na temat: Boże Narodzenie ceny żywności ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ryba po grecku żywność
Neapol – miasto zmysłów i pizzy - Piękne widoki, wspaniałe zapachy, pyszne jedzenie – opowiada w Czwórce Julia Wollner, z magazynu "La Rivista". – To właśnie stamtąd pochodzi pizza. Zobacz więcej na temat: Neapol pizza Rzym Włochy