Jedzenie, czyli misja kucharza-terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie
Misja Irka, czyli kucharza - terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne zdrowe odżywianie
"Misja od kuchni" - reportaż Doroty Jaśkiewicz-Łebek Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne reportaż zdrowe odżywianie
Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem – Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść". Zobacz więcej na temat: Dwójka gastronomia kuchnia kulinaria KULTURA Łukasz Modelski
Co musisz wiedzieć, zanim pójdziesz coś zjeść W audycji z cyklu "Droga przez mąkę" porozmawiamy o tym, co - i w jaki sposób - ukrywają przed nami restauratorzy. Zobacz więcej na temat: Dwójka kuchnia KULTURA
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia opowiadała w Czwórce m.in. o życiu "od kuchni" w najlepszych restauracjach świata. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Karina Terzoni kulinaria
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Szefowa kuchni i stylistka jedzenia, która na koncie ma współpracę z najlepszymi restauracjami świata - pojawi się w "Dniu Kobiet". Zobacz więcej na temat: Czwórka HISTORIA kulinaria
Keczup truskawkowy i inne przetwory Od lipca warto pomyśleć o jesiennych przetworach. - Owoce, z których robimy konfitury i dżemy, też można przyrządzić wytrawnie - zapewnia Marta Dymek, specjalistka od kuchni wegetariańskiej, autorka książki i bloga Jadłonomia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia wegetariańska przepisy kulinarne przetwory Trójka warzywa
Prawdziwe oblicze Paryża Ewa i Michał Jaworscy - małżeństwo polskich przewodników po Paryżu - polecają najatrakcyjniejsze turystycznie zakątki Paryża i weryfikują nasze stereotypy na temat Francji. Zobacz więcej na temat: Francja kulinaria podróże Roman Czejarek turystyka
Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski. Zobacz więcej na temat: jagody Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą? Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Przez żołądek do serca... w życiu i w kinie Romantyczne kolacje i porywy serca podczas gotowania są ważnym elementem produkcji filmowych. Czy jedzenie i uwodzenie idą w parze? Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria restauracja
"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od ciasta - Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria
Kulinarne ekscesy w "Krainie Sosny" Najpierw krzątał się po kuchni z mamą, teraz świetnie radzi sobie sam. Zapraszamy na spotkanie z blogerem kulinarnym, Marcinem Sosnowskim. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria
Robert Makłowicz o kuchni Krakowa Jedynkowe studio odwiedził dziennikarz, kucharz i promotor polskiej kuchni. Jak sam twierdzi, ma dwa domy - Kraków i bałkańską Dalmację. - Kraków był kiedyś z Dalmacją w jednym państwie i można to traktować jako całość - mówi. Zobacz więcej na temat: Dalmacja Kraków kuchnia polska kulinaria Maciej Zdziarski Robert Makłowicz
Robert Makłowicz z miłości do Dalmacji 3 czerwca odbędzie się premiera nowej książki Roberta Makłowicza "Dalmacja Książka kucharska". Jej autor będzie też gościem Jedynki. Zobacz więcej na temat: Dalmacja Kraków kuchnia
Francuzi przy stole. Jedzenie musi być przyjemnością Joanna Drzazga, antropolog kultury, autorka książki "Pysznie dla rodziny i przyjaciół", opowiedziała w radiowej Jedynce o specyficznym podejściu Francuzów do jedzenia. Zobacz więcej na temat: Francja jedzenie KSIĄŻKA Roman Czejarek
Pieprz, sól i trotyl. Polityczna kuchnia Gmyza Na półkach księgarń pojawiła się książka "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu". Publikacja powstała na podstawie programu telewizyjnego "Kuchnia polska", do którego dziennikarz śledczy zapraszał polityków od lewa do prawa. Zobacz więcej na temat: Cezary Gmyz cukier KSIĄŻKA kuchnia polityka Roman Czejarek zdrowe odżywianie