Na planie w kuchni. Jak gotują aktorzy? Praca nad filmami i serialami kulinarnymi może być nie lada wyzwaniem dla aktorów niezaznajomionych ze sztuką kulinarną. Zobacz więcej na temat: aktorzy Czwórka grzyby kuchnia serial
Fast foody, które stają się dziełem sztuki Są obecne w galeriach handlowych, ale wkraczają też do galerii sztuki. Wysokokaloryczne, niezdrowe fast foody stają się... atrakcją dla turystów. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria żywność
Słodkie desery z aromatem przypraw i ziół Tymianek, majeranek, jałowiec, mięta… w "Dniu Kobiet" udowodnimy, że zioła potrafią odmienić smak każdego dania – również deserów. Zobacz więcej na temat: Czwórka desery kuchnia przyprawy
W kuchni czas na bakłażany - Bakłażany mają bardzo dużo słynnego piątego smaku, czyli smaku umami - mówi Marta Dymek. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Jedzenie, czyli misja kucharza-terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne Trójka zdrowe odżywianie
Misja Irka, czyli kucharza - terapeuty Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne zdrowe odżywianie
"Misja od kuchni" - reportaż Doroty Jaśkiewicz-Łebek Zawsze interesowało go, co dzieje się w przewodzie pokarmowym po zjedzeniu posiłku, jakie tajemnicze procesy w nim zachodzą. Zobacz więcej na temat: Dorota Jaśkiewicz-Łebek przepisy kulinarne reportaż zdrowe odżywianie
Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem – Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść". Zobacz więcej na temat: Dwójka gastronomia kuchnia kulinaria KULTURA Łukasz Modelski
Co musisz wiedzieć, zanim pójdziesz coś zjeść W audycji z cyklu "Droga przez mąkę" porozmawiamy o tym, co - i w jaki sposób - ukrywają przed nami restauratorzy. Zobacz więcej na temat: Dwójka kuchnia KULTURA
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Maria Przybyszewska, szefowa kuchni, stylistka jedzenia opowiadała w Czwórce m.in. o życiu "od kuchni" w najlepszych restauracjach świata. Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka Karina Terzoni kulinaria
Maria Przybyszewska. Pasja gotowania i... stylu Szefowa kuchni i stylistka jedzenia, która na koncie ma współpracę z najlepszymi restauracjami świata - pojawi się w "Dniu Kobiet". Zobacz więcej na temat: Czwórka HISTORIA kulinaria
Keczup truskawkowy i inne przetwory Od lipca warto pomyśleć o jesiennych przetworach. - Owoce, z których robimy konfitury i dżemy, też można przyrządzić wytrawnie - zapewnia Marta Dymek, specjalistka od kuchni wegetariańskiej, autorka książki i bloga Jadłonomia. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia kuchnia wegetariańska przepisy kulinarne przetwory Trójka warzywa
Prawdziwe oblicze Paryża Ewa i Michał Jaworscy - małżeństwo polskich przewodników po Paryżu - polecają najatrakcyjniejsze turystycznie zakątki Paryża i weryfikują nasze stereotypy na temat Francji. Zobacz więcej na temat: Francja kulinaria podróże Roman Czejarek turystyka
Jagody w kuchni: crumble, racuchy i inne pyszności Sezon na jagody właśnie się rozpoczyna, dlatego podpowiadamy, jak w prosty sposób zrobić z nich smakowite przekąski. Zobacz więcej na temat: jagody Katarzyna Pruchnicka przepisy kulinarne Trójka
Oliwa z oliwek - jak wybrać tę najlepszą? Idealnie pasuje do sałat, cudownie smakuje z mozzarellą, ale też twarogiem czy po prostu kromką świeżego pieczywa lub… szynką. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka kuchnia przepisy kulinarne Trójka
Przez żołądek do serca... w życiu i w kinie Romantyczne kolacje i porywy serca podczas gotowania są ważnym elementem produkcji filmowych. Czy jedzenie i uwodzenie idą w parze? Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria restauracja
"Kraina Sosny". Blog, który zaczął się od ciasta - Zaczęło się od pomagania mamie. Mieszałem składniki, robiłem kremy. Przy czym zawsze musiałem wylizać miskę do czysta, albo zjeść trochę surowego ciasta - mówi Marcin Sosnowski, autor bloga kulinarnego "Kraina Sosny". Zobacz więcej na temat: Aleksandra Jasińska Czwórka hobby Kamil Jasieński kulinaria
Kulinarne ekscesy w "Krainie Sosny" Najpierw krzątał się po kuchni z mamą, teraz świetnie radzi sobie sam. Zapraszamy na spotkanie z blogerem kulinarnym, Marcinem Sosnowskim. Zobacz więcej na temat: Czwórka hobby kulinaria